Het markante gebouw van Goede Rede in Haven. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Het markante gebouw van Goede Rede in Haven. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Almere viert opening van Goede Rede als gemeentelijk monument

Algemeen

HAVEN CENTRUM  - Op zaterdag 6 april wordt kerkcentrum Goede Rede officieel geopend als gemeentelijk monument. Er is een feestelijk programma met activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er optredens van stadsbeiaardiers Gerda Peters en Bauke Reitsma op het carillon en is er een orgelconcert door de allereerste kerkorganist van Goede Rede, André Potter. 

Onder het toeziend oog van de echtgenote van de eerste pastor Irene Visser (weduwe van de eerste pastor Dirk Visser, die samen met dominee Euft Verbaas meedacht bij het ontwerp van het kerkcentrum).en in aanwezigheid van cultuurwethouder Kees Ahles, zullen twee kinderen uit de geloofsgemeenschap het monumentenbordje op Goede Rede onthullen.

Speurtocht en muziekuitvoering

Voor de jongere bezoekers worden er tijdens de bijeenkomst diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een speurtocht en kleurgelegenheid. Het evenement wordt afgesloten met een muziekuitvoering van het Almeers Blokfluit Kwartet en een slotoptreden van de stadsbeiaardiers, terwijl bezoekers kunnen genieten van koffie en gebak. 

Kerkgebouw Goede Rede

Het kerkgebouw Goede Rede (1979) wordt gekenmerkt door een majestueus carillon en een bijzonder orgel. Het interieur van de kerkzaal is voorzien van een bijzonder plafond, een harmonische samensmelting van een parabool en hyperbool. Goede Rede heeft een veelzijdige functie als kerkelijk, cultureel en gemeenschapscentrum. 

Het feestelijke programma is zaterdag 6 april van 11.00 tot 12.15 uur bij kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht 60 in Almere Haven. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto