Burgemeester Hein van der Loo verraste Wilma Hartsuiker van Goede Rede Concerten met de gemeentelijke erepenning. (Foto: Gemeente Almere/Maarten Feenstra)
Burgemeester Hein van der Loo verraste Wilma Hartsuiker van Goede Rede Concerten met de gemeentelijke erepenning. (Foto: Gemeente Almere/Maarten Feenstra)

Erepenning voor Wilma Hartsuiker van Goede Rede Concerten

Algemeen

ALMERE - Wilma Hartsuiker, oprichter van Goede Rede Concerten, is onlangs door burgemeester Hein van der Loo verrast met de gemeentelijke erepenning. Zij kreeg de onderscheiding omdat zij klassieke muziek toegankelijk weet te maken voor alle lagen van de Almeerse bevolking. De uitreiking vond plaats in kerkcentrum Goede Rede, voorafgaand aan een concert. 

De gemeente Almere reikt sinds 1999 een gemeentelijke erepenning uit  aan mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de samenleving in Almere. “Ik was volstrekt verrast. Zelfs toen de burgemeester met zijn ambtsketen om het podium opkwam, had ik nog niks in de gaten”, reageert Hartsuiker. Bij de uitreiking vertelde zij dat je wel een volhouder kunt zijn, zoals zij, maar dat je alleen resultaat kunt halen als je mensen om je heen hebt die er ook voor gaan. “Die heb ik bij Goede Rede Concerten! Wij willen heel graag door met mooie concerten. Ik hoop dan ook dat wij in het nieuwe cultuurbeleid een erkende plaats krijgen, met toekomstperspectief.”

Klassieke muziek op de kaart

Wilma Hartsuiker is oprichter van de stichting Goede Rede Concerten en geeft leiding aan een groep vrijwilligers die met elkaar hard werken om klassieke muziek in Almere op de kaart te zetten. Met succes, want Almere heeft een uitgebreide programmering met vrijwel wekelijks verrassende concerten en optredens: op het podium in de kerk Goede Rede, maar ook zondagconcerten in de Kunstlinie, carillonconcerten, muziek tijdens de diverse festivals en muziekwandelingen in de natuur. 

Verrijking culturele aanbod Almere

Hartsuiker zet zich volop in voor het verwerven van subsidies en fondsen, geeft speciale trainingen aan vrijwilligers en medewerkers en werkt zo volgens de gemeente Almere continu aan het professionaliseren van het klassieke muziekpodium in Almere. Haar inzet heeft gezorgd voor een enorme verrijking van het culturele aanbod in Almere. Burgemeester Hein van der Loo: “Wilma Hartsuiker maakt met passie en onuitputtelijke energie klassieke muziek toegankelijk voor iedereen in Almere. Ze heeft iets neergezet in deze stad waar we trots op mogen zijn.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto