Het Barok-orgel in Goede Rede. (Foto: aangeleverd)
Het Barok-orgel in Goede Rede. (Foto: aangeleverd)

Maand van de Geschiedenis bij Goede Rede Concerten

Uit

ALMERE - Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Goede Rede Concerten doet mee met speciale concerten, lezingen, excursies en een Doe-middag voor kinderen. Het thema van de Maand is ‘Eureka!’, aanleiding voor Goede Reden Concerten om het verhaal over Orgel en Carillon te vertellen. Het programma ziet er als volgt uit:

-Woensdag 4 oktober 15.00 uur: Lezeing ‘De historie van orgel en carillon’ door Jaap Zwart jr. en Gerda Peters / Bauke Reitsma in De Nieuwe Bibliotheek Stad.

-Zaterdag 7 oktober 20.00 uur: Concert Laurens de Man & Ruña ’t Hart op orgel en viool, met een speciale gast en inleiding vooraf.

-Zaterdag 14 oktober 15.30 uur: Orgelconcert Han Siertsema in De Lichtboog, met een inleiding vooraf.

-Donderdag 19 oktober 13.00 uur: Carillonconcert Goede Rede toren. Bij mooi weer staan er stoelen buiten. Op een groot scherm is te zien hoe de beiaardier speelt. Gevolgd door een middagconcert om 14.00 uur.

-Zaterdag 21 oktober 15.00 uur: Bezoek aan De Drieklank in Buiten. Hoor het bijzondere verhaal over orgel en carillon, met een orgelbespeling door organist Karel van Ingen.

-Woensdag 25 oktober 15.00 uur: Doe-middag in Goede Rede. Zelf een orgel en een carillon bouwen, voor kids (en grote mensen). Je kunt er dan ook echt op spelen. Onder leiding van Gerda Peters en Bauke Reitsma.

-Zaterdag 28 oktober 15.00 uur: Concert ‘Stylus Phantasticus’ door het Castello Consort, Artist in Residence 2023, met een prominente rol van hun eigen Italiaanse orgel. Met inleiding vooraf.

-Woensdag 1 november 15.00 uur: Excursie naar orgelmakerij Reil in Heerde, een gerenommeerd bouwer van orgels. Dit ambachtelijk bedrijf bouwde ook onder andere het orgel van het Castello Consort.

Meer informatie: www.goederedeconcerten.nl





Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto