Het Castello Consort met hun verplaatsbare orgel. (Foto: Foppe Schut)
Het Castello Consort met hun verplaatsbare orgel. (Foto: Foppe Schut)

Castello Consort artist in residence Goede Rede Concerten

Uit

HAVEN - Elk jaar heeft Goede Rede Concerten een Artist in Residence. In 2023 is dat het Castello Consort. Een jong ensemble met een grote passie voor muziek uit de 16e en 17e eeuw. Op zaterdag 28 januari is hun openingsconcert en presentatie van het jaarprogramma, waarbij ook hun eigen gebouwde verplaatsbare orgel te zien en te horen is. 

Het Castello Consort verbindt oude muziek met hedendaagse componisten. Ook hebben ze hun eigen verplaatsbare orgel laten bouwen, doen ze educatieve projecten, onderzoek en nemen deel aan internationale festivals. 

Bij Goede Rede Concerten komen ze een jaar lang terug op het programma met een serie van zes verschillende concerten, met een mooi afgerond geheel qua programmering (Frans, Engels, Nederlands, Duits, Italiaans) en een  bezetting die varieert van 6 tot 14 musici. Tijdens het openingsconcert op 28 januari staat de Stylus Phantasticus op het programma. Deze is ontstaan als improvisatiestijl in de orgelmuziek, maar heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot de meest uitdagende kamermuziek, vol spontaniteit en verrassingen. Met muziek van o.a. Frescobaldi, Buxtehude en Weckmann. 

Tot  de zomervakantie staat het Castello Consort ook geprogrammeerd op zaterdag 29 april (Engelse consortmuziek) en zaterdag 10 juni (Muziek uit de Lage landen). Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto