Laurens de Man. (Foto: Juri Hiensch)
Laurens de Man. (Foto: Juri Hiensch)

Laurens de Man artist in residence Goede Rede Concerten

Uit

HAVEN - Elk jaar kiest Goede Rede Concerten een ‘Artist in Residence’. In 2024 is dat pianist en organist Laurens de Man. Hij is dit jaar regelmatig in Almere te horen en speelt zaterdag 27 januari  samen met acteur/pianist Lucas van der Vegt het openingsconcert. 

Deze week is bekend geworden dat Laurens de Man de winnaar is van de Nederlandse Muziekprijs, de meest prestigieuze erkenning voor een musicus in de klassieke muziek. De commissie van de Muziekprijs: ‘Als Laurens de Man achter het orgel plaatsneemt, ontstaat een energiek optreden met verrassend goed doordachte samenstelling van het programma en eigenzinnige presentatie. De commissie is onder de indruk van zijn intelligente virtuositeit en zijn persoonlijke, vindingrijke gebruik van kleuren in uitgesproken klankregistraties, in zijn uitvoering van zowel bekend als onbekend repertoire.’

Openingsconcert

Onder de titel ‘Vertellingen!’ klinken tijdens het openingsconcert op 27 januari drie vormen van meeslepende programmamuziek. Het genre ‘Programmamuziek’ ontstond in de 19e eeuw. Het is muziek die een verhaal in klanken vertelt. Laurens de Man en Lucas van der Vegt laten drie bijzondere composities in dit genre horen. Zoals de ‘Musicalische Vorstellung einiger biblischer Historien‘van Johann Kuhnau: zes sonates, die op plastische en haast komische wijze een Bijbelverhaal verklanken. Ook Schuberts ‘Divertissement à l’Hongroise’ komt aan bod.

Inleiding

Het Openingsconcert begint om 20.00 uur. Om 19.00 uur is er een inleiding van 30 minuten met interessante wetenswaardigheden over de muziek en de musici. 

Harptalent Joost Willemze

Harptalent Joost Willemze, uitgeroepen tot winnaar Dutch Classical Talent 2023, brengt vrijdag 26 januari om 14.00 uur zijn ‘Harp next level’ naar Goede Rede Concerten. Op het programma staat onder andere de Spaanse dans van De Falla. Vooraf geven de stadsbeiaardiers een carillonconcert in hetzelfde thema, vanaf 13.00 uur.

Meer info en reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto