Sociale huurwoningen in het Odeonpark. (Archieffoto: aangeleverd)
Sociale huurwoningen in het Odeonpark. (Archieffoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Bewoners Odeonpark eisen acties voor veiligheid

Algemeen

STAD CENTRUM – De bewoners van het Odeonpark hebben een petitie opgesteld waarin zij dringend om vervolgacties vragen met betrekking tot de veiligheid in de straat. 

Door Marcel Beijer

De veiligheid op het Odeonpark is al een aantal weken in het geding. De straat bevat tijdelijke woningen waar vooral jongeren en statushouders wonen. Bewoners voelen zich er niet veilig meer. Vorig weekend vonden er zelfs twee explosies plaats waarop burgemeester Hein van der Loo een woning voor zes weken sloot.

Breed scala aan incidenten

In de petitie spreken de bewoners van ‘een breed scala aan incidenten’: vechtpartijen die uitlopen in steekpartijen, drank- en drugsgebruik van hangjongeren, daklozen en verslaafden, het vernielen van auto’s, diefstal van tuinspullen en uiteraard ook de explosies.
Donderdag gaf wethouder Jesse Luijendijk nog aan dat de problemen worden aangepakt door vaker boa’s te laten surveilleren. Ook zou een woningcorporatie cameratoezicht hebben ingesteld en zou een ander dat binnenkort gaan doen.

Brief

In een brief die de bewoners ontvangen hebben van woningcorporaties Ymere, De Alliantie en makelaardij Van der Linden wordt over dat cameratoezicht nog een slag om de arm gehouden en gesteld dat er slechts onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheid om camera’s te plaatsen. De fietswrakken en het zwerfvuil zullen worden verwijderd en er wordt overwogen om tuintjes om container-opstelplaatsen te plaatsen. 

Petitie

De bewoners willen echter meer aandacht voor het probleem. Zij eisen in de petitie dat het cameratoezicht er daadwerkelijk komt en dat er naar meer mogelijkheden gekeken wordt om de veiligheid van de buurt te verbeteren en de ‘beste oplossingen’ uit te voeren. De petitie is hier te vinden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto