'De vechtpartijen op het Stadhuisplein staan los van elkaar' (Foto: Fred Rotgans)
'De vechtpartijen op het Stadhuisplein staan los van elkaar' (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

‘Geen verband tussen ongeregeldheden centrum’

Algemeen

STAD CENTRUM – Er is geen verband tussen de vechtpartijen op het Stadhuisplein en de onveiligheid die bewoners van de nabijgelegen Odeonstraat ervaren. Dat zei wethouder Jesse Luijendijk donderdag tijdens de Politieke Markt op vragen van de VVD naar aanleiding van de berichtgeving in deze krant. 

Door Marcel Beijer

Daarbij stelden omwonenden dat de vechtpartijen betrekking hebben om rivaliserende jongerengroepen. In tegenstelling tot vorige week erkent het college nu wel dat zich onregelmatigheden voordoen op het Stadhuisplein. ”Het gaat om losse incidenten en niet om gecoördineerde confrontaties”, zei Luijendijk. Hij stelde wel dat bij de vechtpartijen ook jongeren uit Lelystad en Amsterdam betrokken zijn. “Het heeft de aandacht van de politie, er is cameratoezicht en op specifieke tijden zetten we jongerenwerkers in op het plein. Ook is er meer toezicht door boa’s. ”Vorige week werden drie personen aangehouden.” Ook zou de politie inmiddels al corrigerende gesprekken hebben gevoerd in bijzijn van ouders.

Odeonstraat

De onveilige situatie die bewoners van de Odeonstraat ervaren staan los van de vechtpartijen op het Stadhuisplein, zei Luijendijk. Vorige week sloot burgemeester Van der Loo een woning nadat er twee explosies waren geweest. “De problemen van de Odeonstraat betreft echt de lokale problematiek van dat gebied. Ook daar wordt vaker gecontroleerd door boa’s. Een woningcorporatie heeft cameratoezicht ingesteld en een andere corporatie gaat dat op korte termijn doen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto