(Foto: Adobe Stock)
(Foto: Adobe Stock) lenscap50 - stock.adobe.com

Dit jaar al terug van drie naar twee kliko’s

Algemeen

ALMERE - Huishoudens met drie afvalkliko’s kunnen dit jaar al terug naar twee stuks. Dat is sneller dan eerst gepland was. Restafval en pmd mogen binnenkort in dezelfde huiscontainer weggegooid worden. Dat meldt de gemeente.

Pmd staat voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. Huishoudens in laagbouwwoningen konden vroeger in aparte gedeeltes van een duobak zowel hun restafval als hun gft-afval kwijt. Door het vernieuwde wagenpark van de afvalinzamelaars kon dat niet meer en kregen huishoudens losse huiscontainers voor rest- en gft-afval. Met een nieuwe inzamelmethode kunnen restafval en pmd binnenkort in één bak en gaat het aantal containers weer terug naar twee.

Dit jaar al een kliko minder

Voor de zomervakantie van 2024 start de gemeente met implementatie. De verwachting is dat alle huishoudens met huiscontainers in het vierde kwartaal van 2024 gebruikmaken van het nieuwe afvalinzamelsysteem. Inwoners ontvangen informatie zodra zij restafval en pmd in dezelfde container mogen doen, en ook over het innemen van de overtollige huiscontainer.

Afbeelding
Woning Oldewierde gesloten na vondst drugs en wapens Algemeen 19 uur geleden
Centrum Haven. (Archieffoto: Rien Moolhuizen)
Miljoenen van Rijk voor verduurzaming huizen en een veiliger centrum Haven Algemeen 15 mei, 14:16
Koning Willem-Alexander. (Archieffoto: Paul Tolenaar)
Koning opent nieuwe locatie technologiebedrijf Aalberts in Almere Algemeen 15 mei, 13:51

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto