De vragen zijn gesteld aan minister Ernst Kuipers (Foto: Arenda Oomen)
De vragen zijn gesteld aan minister Ernst Kuipers (Foto: Arenda Oomen)

Kamervragen PvdA over situatie Flevoziekenhuis

Politiek

ALMERE - PvdA Kamerlid Julian Bushoff en Statenlid Abassin Nessar trekken aan de bel over de ziekenhuiszorg in Flevoland, naar aanleiding van de financiële problemen  van het Flevoziekenhuis. 

“Het is cruciaal dat de financiële problemen bij het ziekenhuis in Almere niet uitmonden in een verdere verschraling van de zorg in Flevoland”, laat Bushoff weten. Hij verwijst daarbij naar het faillissement van het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad, een aantal jaar geleden. “Als het gevolg zou zijn dat ook hier nog acute zorgvoorzieningen moeten sluiten, zouden mensen uit Flevoland daarvoor naar een andere provincie moeten. Dat is natuurlijk idioot. Als je acuut zorg nodig hebt telt elke minuut”, aldus Bushoff.

Opheldering

Hij heeft Ernst Kuipers, de minister van Volksgezondheid, om opheldering gevraagd en wil een maximale inspanning om de zorg in Flevoland op peil te houden. PvdA Statenlid Nessar gaat ook zijn provinciebestuur dringend bevragen bij Statenvergadering op 22 februari. “De zorg in Flevoland moet niet alleen op peil blijven, maar moet beter. We gaan als provincie de komende jaren flink groeien, dan moeten de zorgvoorzieningen ook mee groeien in plaats van afnemen”, aldus Nessar. 

Minister

Bushoff stelt ook daarover vragen aan de minister, die binnen drie weken met een reactie moet komen. Bushoff: “Ik verwacht een actieve houding van de minister. Met alle gevolgen van dien is eerder al een ziekenhuis in Flevoland in financieel zwaar weer geraakt, nu dreigt dat weer te gebeuren. Ik maak mij grote zorgen. De nabijheid van acute zorg is cruciaal en daar heeft iedereen, ook in Flevoland, recht op.”

Kamervragen

Almere komt dezer dagen vaker ter sprake in Den Haag. Zaterdag werd bekend dat de VVD ook kamervragen heeft gesteld over de veiligheid in Almere, dit naar aanleiding van een interview met sectorhoofd Ben Nassir Bouayad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto