(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

TRI Almere ‘ouderwets feest’ met veel deelnemers én publiek

Sport

HAVEN - Het was ‘ouderwets’ genieten tijdens TRI ALMERE. Het triatlonevenement vond zaterdag plaats in Almere Haven en trok honderden deelnemers en veel publiek. Organisator Jefry Visser: “We hebben enthousiaste deelnemers gezien en vrolijk publiek. Het was een perfecte dag.”

Die perfecte dag kende overigens wel pittige omstandigheden, want de wind waaide hard, des te meer op de dijken waar een groot gedeelte van het parcours zich bevond. Het legde Thomas Hounjet overigens geen windeieren, want hij was de winnaar van de Standaard Afstand (1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Hij dook net niet onder de twee uur, maar finishte nog steeds in een geweldige 2:01:18. Bryan van Rutten pakte het zilver in een tijd van 2:02:43 en Remco Verboekend werd derde in 2:03:59.

Bij de vrouwenwedstrijd was er één dame dominant: Viki Stelma-Boviatsis. Toen ze haar tien kilometer in 44:49 minuut afwerkte, finishte ze uiteindelijk in een eindtijd van 2:24:07, ruim genoeg voor de overwinning. Jana Lehmann uit Bonn finishte als tweede in een tijd van 2:27:43 en Eileen Ke volgde als derde in 2:27:57.

Sprint Afstand

Ook de Sprint Afstand zorgde voor spektakel, zeker bij de vrouwen waar de verschillen voorin klein waren. De winst ging uiteindelijk naar Marliz Altena, die als eerste over de finish kwam in een tijd van 1:12:41. De Almeerse Ayla Stobbe finishte als tweede in een tijd van 1:13:03. Germijn Heijnen werd derde in een tijd van 1:13:45.

Bij de mannen was het Wilbert Grooters die heer en meester was in Almere. Een fundament werd al direct tijdens het zwemmen gelegd, want met 11:11 minuut was hij de snelste zwemmer van de dag. Op de fiets (31:14) kon hij zijn voorsprong mooi vasthouden en ook al verloor hij tijdens zijn run (19:50) nog behoorlijk wat tijd op zijn achtervolgers, was het toch ruimschoots voldoende om TRI ALMERE te winnen in een tijd van 1:03:47. Wout Hendriks werd tweede in 1:04:48 en Guillermo Nino Sanchez derde in 1:05:52.

Team Trial

Naast de Standaard Afstand en Sprint Afstand waren er ook een Rookie Race en een Junior Challenge. Verder vond er een Team Trial plaats voor de ere- en eerste divisie. De ploegen van TV Almere en Kijani kwamen beiden na 1:04:12 over de finish. Door een minimaal verschil van slechts acht honderdsten, was het toch TV Almere dat won. Bij de mannen was de winst voor VZC Veenendaal.

 Alle uitslagen vind je op https://trialmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto