Bart Lambregts tijdens de wedstrijd tegen Havas.
Bart Lambregts tijdens de wedstrijd tegen Havas.

Almeerders treffen elkaar in handbalstrijd

Sport

‘Het grote Oranje is het ultieme doel’

ALMERE – Havas tegen Green Park Aalsmeer 2 was afgelopen weekend een wedstrijd tussen de nummer laatst en de nummer 5. Een pikant detail in deze wedstrijd is dat er bij Aalsmeer vier Almeerders spelen, waaronder de jonge junior Bart Lambregts, die het tegen zijn oude vereniging mocht opnemen. 

Door Henk Mathlener

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd trokken de bezoekers met 29-33 terecht aan het langste eind. Hierdoor blijft Aalsmeer bovenin meedraaien, terwijl de Almeerders moeten knokken voor lijfsbehoud. Het team van Aalsmeer heeft vier spelers uit Almere binnen de gelederen met als jongste speler de talentvolle 17-jarige Bart Lambregts, die al uitkomt voor Jong Oranje. Lambregts begon zijn carrière in Almere toen hij vier jaar was. ”Echt veel keuze had ik niet in deze handbalfamilie en ik wilde ook niet anders. Mijn vader speelde in de eredivisie en mijn moeder kwam zelfs uit voor het Nederlands team. Ik ben meegegaan naar de trainingen, wedstrijden en eigenlijk niet meer gestopt.”

Mini’s

Dus belandde de jonge Almeerder bij de Mini’s, waarna hij samen met een vast groepje spelers alle niveaus binnen Havas doorliep. Maar rond zijn 14e viel het vaste en leuke groepje uit elkaar. Lambregts trainde in die tijd al dagelijks van 08.00 tot 10.00 mee met handbalschool Amstelland en mede door deze trainingen ontstond er een nieuwe vriendengroep, die de uitdaging bij Aalsmeer wilde aangaan.
Vanaf dat moment traint en speelt de Almeerder samen met nog twee jongens bij Aalsmeer en komt hij nu uit voor het tweede team. Het doel is natuurlijk om in het eerste team te gaan spelen. Daarvoor traint hij dagelijks een paar uur en op woensdag zelfs op Papendal met Jong Oranje. Voeg daarbij spelen op zaterdag en zondag in heren 2 en 3 en het is duidelijk dat er ook echt geen tijd is voor andere zaken. “Ik heb gelukkig een Loot-status”, zegt Lambregts. “Daardoor kan ik huiswerk later doen, toetsen verschuiven en gym gebruiken voor mijn trainingen. Op die manier kan ik het volhouden en proberen de top te bereiken.”

Oranje

Voor de komende tijd wil hij proberen om als eerstejaars junior door te stromen naar het eerste team, maar daar moet het niet bij blijven. “Het eerste doel is om prof te worden en uit te komen in de ijzersterke Duitse competitie. En vandaar uit doorgroeien naar het grote Oranje, want dat is uiteindelijk het ultieme doel.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto