Quinlen Chau in actie. (Foto: Geert Berghuis)
Quinlen Chau in actie. (Foto: Geert Berghuis)

Sporttopper van de toekomst: Quinlen Chau, badminton

Sport

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’ Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: badmintontalent Quinlen Chau.

De nu 13-jarige Quinlen speelt al badminton sinds zijn zevende. Hij traint bij RTC Badminton Almere, zijn club BV Almere én op Papendal Arnhem bij de Nederlandse jeugdselectie U15. Volgend jaar maakt hij de overstap naar U17 en wil hij graag bij de senioren competitie 4e divisie gaan spelen.
“Als U17 jeugdspeler wil ik buitenlandse toernooien spelen en veel internationale ervaring opdoen”, vertelt Quinlen. Dat betekent dus veel trainen en reizen, heeft Quinlen nog wel tijd om te ontspannen? “Ik kan nooit uitslapen omdat ik dagelijks om zes uur opsta om te trainen. Maar dat vind ik helemaal niet erg omdat badminton het allerleukste is wat er is! Als ik wat vrije tijd heb, dan ga ik vaak toch weer trainen of lekker uitrusten en gamen. En series kijken en binge-watchen”, aldus deze fanatieke badmintonspeler.

Trots

Vorig jaar won Quinlen zijn eerste seniorentoernooi in heren-enkel 7, waar hij, terecht, heel trots op is. Daarnaast is hij onlangs eerste geworden bij het Master Amersfoort toernooi in heren-enkel 6, het eerste Master toernooi waar hij aan mee heeft gedaan én mocht hij uitkomen voor Nederland tijdens het 8-nations toernooi in Duitsland. De eerste stapjes naar zijn ultieme droom, deelname aan de Olympische Spelen zijn gezet en aan zijn doorzettingsvermogen, snelheid en conditie zal het niet liggen. “De nationale selectie is een eerste stap, maar ik heb nog een lange weg te gaan”, weet Quinlen. “De focus ligt nu vooral ook op mijn slagtechniek, daar zit nog wel wat verbetering in”.
Op de vraag met wie hij wel één dagje zou willen ruilen, antwoord Quinlen: “Met Viktor Axelsen, de huidige nummer één van de wereld. Het lijkt me leuk om te weten hoe het is om op topniveau te spelen!

Wil je weten hoe het Quinlen vergaat op zijn road to the top? Volg hem dan op Instagram.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto