Nicky Dix in actie op het strand (Foto: Rugby Shots)
Nicky Dix in actie op het strand (Foto: Rugby Shots)

Sporttopper van de maand: Nicky Dix

Sport

ALMERE - Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: rugbytalent Nicky Dix.

Rugby is niet echt een populaire sport onder kinderen in Nederland. En damesrugby al helemaal niet. En dat was nou net wat deze sport zo aantrekkelijk maakte voor de toen nog 12-jarige Nicky, die de meer voorkomende sporten niet leuk vond en op zoek was naar iets anders. Ze heeft daarvoor nog een tijdje paard gereden, maar uiteindelijk de overstap naar rugby gemaakt.
Nu, elf jaar later, is zij Nederlands Kampioen 2021/2022, uitgeroepen tot beste speler van Nederland 2021/2022, zit zij in het Nederlands damesrugbyteam en heeft zij twee contracten getekend om in het buitenland te spelen. “Op dit moment train en speel ik nog zes dagen per week in Spanje”, vertelt Nicky. “Maar  komend seizoen ga ik weer in Nederland spelen en mij focussen op het Nederlandse team”.

Eerste wedstrijd

Nicky kan zich nog heel goed haar allereerste wedstrijd in het Nederlands team herinneren: “Dat was een wedstrijd tegen Spanje in 2019. Omdat (dames)rugby niet zo populair is in Nederland als in Spanje, was het supergaaf dat bij de wedstrijd Nederland - Spanje er zoveel publiek was, dat het hele stadion vol zat en er zelfs mensen op het gras zaten om de wedstrijd te bekijken”, aldus deze trotse rugbyspeelster.

Droom

Het gaat dus goed met de rugbycarrière van Nicky. Haar ultieme droom is om een of twee jaar te rugbyen in Nieuw Zeeland of Australië. “Hier ben ik financieel naartoe aan het bouwen. Ik zou heel graag net zo goed willen worden als Luka Connor uit Nieuw Zeeland. Zij speelt op dezelfde positie als ik voor de Blackferns (Nieuw Zeeland). Ik zou heel graag een keer trainen zoals zij, daar kan ik heel veel van leren”, aldus deze leergierige topsporter. Aan haar focus en inzet zal het in ieder geval niet liggen. Heel veel succes Nicky!

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto