LoIc Mbe Soh viert zijn gelijkmaker tegen AZ. Het mocht niet baten. (Foto: Ron Baltus
LoIc Mbe Soh viert zijn gelijkmaker tegen AZ. Het mocht niet baten. (Foto: Ron Baltus Ron Baltus

Almere City FC ook onderuit tegen AZ

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft zaterdag ook tegen AZ in Alkmaar niet kunnen winnen. Er werd, enigszins geflatteerd, met 4-1 verloren van de Alkmaarders.

Na een snelle 1-0 van topscorer Vangelis Pavlides werden de Almeerders in de eerste helft almaar sterker, maar bleven doelpunten uit. Binnen vijf minuten vuurde Almere City FC drie scherpe schoten af op keeper Mathew Ryan, die de ballen met het nodige kunst- en vliegwerk wist weg te werken. Tot chagrijn van schutters Peer Koopmeiners en Kornelius Hansen. Ook een schot van Jochem Ritmeester van de Kamp was gevaarlijk. 

Verdiende gelijkmaker

Pas tien minuten na de pauze viel de verdiende gelijkmaker, toen Loïc Mbe Soh een corner binnenkopte. Helaas stond de gelijkmaker niet lang op het scorebord, toen trainer Pascal Jansen van AZ twee van zijn spelers wisselde. Dat maakte het verschil. Een afstandsschot werd door Dani de Wit, amper twee minuten binnen de lijnen, van richting veranderd, waardoor de Alkmaarders op 2-1 kwamen. Hierna was het zoals zo vaak pompen of verzuipen voor Almere en liep AZ uit naar 4-1.  

Vitesse

Deze week rondt Almere City FC het historische voetbaljaar in competitieverband af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Op zondag 12.15 uur is het (met het oog op de ranglijst) een mooi moment om het jaar passend af te sluiten. Een zege zou welkom zijn om weer een beetje afstand te nemen van de onderste regionen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto