(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Me Too-kunstwerk in event atelier

Uit

STAD CENTRUM - In het onlangs geopende coworkspace het event atelier op de Grote Markt, hangt tot 1 april een kunstwerk van Neeltje van der Wouden - van Gasteren met het thema Me Too.

Het kunstwerk bestaat uit 12 portretten van mensen die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag of geweld. Zonder de verhalen te delen, wil Neeltje het onderwerp niet alleen onder de aandacht brengen, maar ook de geportretteerden onderling verbinden. “Het is een serie portretten die samen één groter kunstwerk vormt. Het werk symboliseert voor mij, dat ondanks dat je je erg alleen kunt voelen met je eigen ervaringen, je wel degelijk onzichtbaar verbonden bent met velen die dit ook op hun eigen manier doormaakten. Hoe ‘groot’ of ‘klein’ jouw ervaring ook was”, vertelt Neeltje.

Het event atelier heeft creatie als thema. Hiermee wil de oprichtster Samira Salman mensen inspireren om meer uit zichzelf, hun werk en hun meetings te halen. Het thema komt op verschillende manieren terug in het interieur. “Met het woord atelier in de bedrijfsnaam is het eigenlijk wel logisch om ook kunst tentoon te stellen”, vertelt  Salman. Op 1 april is de officiële opening van de locatie, waar de Wall of Fame onthuld wordt: een kunstwerk ter ere van de investeerders van de crowdfundcampagne. “Zonder hen was deze locatie er niet gekomen. Maar ik vond het zonde om de muur nog een paar weken leeg te laten. Aangezien ik zelf een van de mensen ben die een portret heeft laten maken door Neeltje en ik graag maatschappelijke problemen bespreekbaar maak, vond ik het logisch om dit kunstwerk te laten zien”.

Om het kunstwerk te bekijken kun je vooraf bellen (036 – 2070103) of een e-mail (almere@heteventatelier.nl) sturen om een afspraak te maken.



Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto