Het Almeerese mozaïekproject De Droomtuin heeft een plekje gekregen in The Greenhouse op de Floriade Expo. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Het Almeerese mozaïekproject De Droomtuin heeft een plekje gekregen in The Greenhouse op de Floriade Expo. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Almeers mozaïekproject te bewonderen op Floriade

Uit

HORTUS - Het mozaïek De Droomtuin van de Almeerse kunstenares Lian de Gier is momenteel te bewonderen op de Floriade. Het kunstwerk, waaraan ook vele Almeerders hebben meegewerkt, heeft een plekje gekregen in The Greenhouse.

Het mozaïek bestaat niet uit stukjes tegel, glas of porselein, maar uit gekleide bloemblaadjes. De klei maakte Lian de Gier zelf met houtmeel van bomen die onder andere op het Floriadeterrein zijn gekapt. De kunstenares is bijna 2,5 jaar bezig geweest met het project. “Elk mozaïekstukje is met de hand beschilderd. Monnikenwerk, maar ontzettend leuk om te doen”, vertelt zij.

Het mozaïek bestaat uit 25 delen die als een puzzel aan elkaar passen. Het is vijf meter breed, ruim 2,5 meter hoog en per plaat zitten er ruim duizend tot een paar duizend stukjes in. “Ik wilde een groot begrijpelijk kunstwerk maken en andere mensen betrekken bij het verhaal achter kunst, creativiteit, natuur en recycling. Daarom nodigde ik steeds mensen uit om ook één of meerdere mozaïekstukjes te beschilderen, te kleien of een tekening te maken als ontwerp. Dat deed ik op diverse festivals of op plaatsen waar ik met het groeiende mozaïek exposeerde.”

Voor dit project ontving de Almeerse een Growing Green-speld en een kickstart-cheque van de Floriade parade van Growing Green Cities Almere.  Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Flower Power Challenge.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto