Gouden Haas speelt Mens Boom Dier. (Foto: Ilja Lammers)
Gouden Haas speelt Mens Boom Dier. (Foto: Ilja Lammers)

Gouden Haas speelt voorstelling Mens Boom Dier op Floriade

Uit

HORTUS - Het Almeerse theatergezelschap Gouden Haas speelt de komende weken de muzikale poëtische voorstelling Mens Boom Dier (9+) op de Floriade. Donderdag 30 juni om 16.30 uur is de première op Green Island.

Als de natuur een stem zou hebben, wat zou zij dan te zeggen hebben? In Mens Boom Dier volgen de toeschouwers Mens op een wonderbaarlijke reis. Mens is ziek en is het bos in gestuurd om te herstellen. Dan ontmoet ze Boom, die haar met een infuus aansluit op zijn wortelstelsel en begint Mens aan haar therapeutische trip. Onderweg komt ze ook Vogel tegen. Boom en Vogel beginnen tegen haar te praten en dagen haar uit om haar relatie tot de natuur door andere ogen te bezien. Wat hebben zij haar en de toeschouwers te vertellen? De voorstelling is tot en met 17 juli iedere donderdag tot en met zondag te zien van 16.30 tot 17.45 uur op het Green Island, tegen het Oerbos aan.

De Groene Kliniek 

Voor aanvang en na afloop van de voorstelling kunnen bezoekers in De Groene Kliniek van Gouden Haas terecht met hun kleine en grote klimaatzorgen. De ‘therapeuten’ geven met een dosis humor een groen advies op maat. Tot en met 17 juli van donderdag t/m zondag tussen13.00 en 18.00 uur.

BonteHond

Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond speelt gedurende de hele Floriade dagelijks de voorstelling Red de Wereld. Een show vol boze bloemen en bedroefde bijtjes om het goede voorbeeld te geven. Een voorstelling over of het ook anders kan. Over de impact van liedjes over moeilijke dingen en dansjes over iets waar je toch niks van snapt. Dagelijks te zien in het Bostheater om 12:30 en 14:30 uur.

Leven als een monster

Op Green Island is ook dagelijks de voorstelling Leven als een monster (5+) van De Speelwildernis te zien. In het Oerbos merken de dieren sinds kort allerlei vreemde dingen op. Er gaat van alles kapot, er is opeens weinig te eten en bovendien stinkt het ook een beetje. Hoogstwaarschijnlijk leeft er een monster in het bos! Elk dier vertelt over het monster dat ze eigenlijk nooit hebben ontmoet. Dagelijks te zien om 11:00, 13.00 en 14.00 uur.

Rocky de Robot 

Rocky de Robot , een modern sprookje van Ulrike Quade Company, is dagelijks te zien op de Main Stage om 14.00 en 15.30 uur. Rocky dwaalt rond in een toekomstig landschap genaamd Flevoland Tijdens deze verkenning ontmoet Rocky een bloem, waarop hij op slag verliefd wordt. 

Vierdieping

“Met het kunst- en cultuurprogramma brengen we gezelligheid én gaan we de diepte in van het thema Growing Green Cities”, aldus Sandra van Beers, Hoofd Kunst- en Cultuurprogramma. “We zoomen in op de relatie van de mens tot de natuur, met een speelse, theatrale verpakking. Dat doen we met een prachtig kunstbos, Kunstpaviljoen, kidsexpeditie en een bomvol programma met muziek- en dansoptredens, klassieke concerten en theater.”

Zie het volledige programma op floriade.com

Uit de krant