Afbeelding

Rembrandts Vaandeldrager hele maand september te zien bij Kunstlinie

Uit

STAD CENTRUM  - Vanaf vrijdag 2 september zal Rembrandts Vaandeldrager een maand lang te zien zijn bij Kunstlinie. 

Het schilderij is gratis te bezichtigen voor alle Flevolanders, kinderen t/m 18 jaar, Museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-KAART houders. Daarnaast is tijdens de Open Dag op 2 september toegang gratis voor iedereen. “Iedereen moet toegang hebben tot kunst en cultuur. Het is belangrijk dat culturele instellingen zoals Kunstlinie daar waar we kunnen de drempels wegnemen”, vertelt Bo Naarden, Programmamanager Museale Zaken Kunstlinie. 

‘Wat zie jij?’

Tijdens de komst van de Vaandeldrager wordt gesproken over het thema ‘Wat zie jij?’. Zie jij een uniek schilderwerk dat je graag komt bekijken, of zie je het als een old skool reclame affiche? Zou je er meer van willen zien? Zie je haar kleuren, haar structuur? Of kun je het juist met andere zintuigen waarnemen? Naarden: “Zo willen we met elkaar in gesprek gaan over wat je ziet in kunst, wat we meer of minder zouden willen zien en het belang van toegankelijke kunst en cultuur.”

Special guest

Kunstlinie is inmiddels een zoektocht gestart naar een special guest die samen met de Commissaris van de Koning Flevoland het lint mag doorknippen tijdens de officiële opening van Rembrandts Vaandeldrager on Tour. “Want als we de bezoeker centraal stellen in onze tentoonstelling, wie kan dit feestje dan beter openen dan een echte Flevolander”, aldus Bo Naarden. Meedoen kan door jezelf óf een andere Flevolander op te geven via kunstlinie.nl/winactie

Uit de krant