Quincy en Tjindjara spelen in de musical over Tina Turner. (Foto: Roy Beusker)
Quincy en Tjindjara spelen in de musical over Tina Turner. (Foto: Roy Beusker)

Quincy en Tjindjara uit Almere spelen in TINA - De Tina Turner Musical

Uit

ALMERE - Quincy Denzel Sedney en Tjindjara Metschendorp uit Almere spelen beiden in TINA - De Tina Turner Musical. De voorstelling over deze muzieklegende speelt momenteel in het Beatrix Theater in Utrecht. 

Door Petra Onderwater

De 26-jarige Quincy uit Almere Haven is wat hij noemt een ‘swing’ in deze musical. “De vervanger van verschillende rollen of ensembleplekken”, legt hij uit. “Zo speel ik de zonen van Tina, Craig en Ronnie. Maar bijvoorbeeld ook haar eerste liefde Raymond. In principe sta ik altijd stand-by, voor het geval ik last minute moet invallen.” 

Levende legende

Tjindjara (32) speelt één van de Ikettes en is understudy voor Tina Turner en haar zus Alline. “Tina Turner is natuurlijk een levende legende, dus om in haar huid te mogen kruipen is ontzettend bijzonder”, vindt zij. “De Ikettes zijn haar achtergrond danseressen en zangeressen. Stuk voor stuk hele sterke vrouwen. Ik vind het een uitdaging om deze verschillende rollen te spelen.“

‘Ik heb het zo gemist’ 

Quincy en Tjindjara hebben allebei de HBO-opleiding afgerond op het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam en stonden al eerder in grote producties. Zo was Quincy te zien in Aladdin en ONE en speelde Tjindjara in JEANS, Dreamgirls, Aida in Concert en The Bodyguard. “Dit is weer mijn eerste grote productie na COVID. Vanwege de pandemie werden veel producties on hold gezet of gecanceld. Ik heb het zó gemist”, verzucht Tjindjara.

Ook Quincy vindt het geweldig om weer in zo’n grote productie te staan. “Ik vind het altijd live bioscoop”, zegt de hij. “Je krijgt een geweldig verhaal, maar veel echter, omdat we zelf op het toneel staan. Ik vond zelf het gevoel van theater vroeger altijd heel spannend. Je laat je echt meeslepen en verwonderen. Dat is waarom ik dit vak wilde doen. Mensen dat zelfde gevoel geven.”

Droomleven

Deel uitmaken van zo’n grote productie is echt een fulltime baan, benadrukt Tjindjara. “We staan van dinsdag tot en met zondag in het theater. In het weekend hebben we ook matinee-voorstellingen en spelen we dus vier shows.” “Het repetitieproces is ook lang en intensief. Er zit veel tijd en moeite in”, vult Quincy aan. Maar hij doet het met veel plezier. “Dit heeft nog geen dag als ‘écht’ werken gevoeld. Ik ambieer nog grotere rollen te spelen in mooie producties, of aan de slag te gaan als choreograaf.” Voor Tjindjara voelt het alsof zij haar droomleven al leeft. “Ik sta in een waanzinnige musical en mag af en toe proeven hoe het is om de hoofdrol te mogen spelen. Mijn droom is natuurlijk om ooit echt de hoofdrol te krijgen in een musical. In mijn ogen hebben wij het mooiste vak wat er bestaat.”

Uit de krant