Naomi Bright op het Uitfestival Almere. (Foto: Studio Fred Rotgans)
Naomi Bright op het Uitfestival Almere. (Foto: Studio Fred Rotgans)

Almeerse Naomi Bright wil Braziliaanse muziek toegankelijk maken voor breder publiek

Uit

ALMERE – De 24-jarige Naomi (artiestennaam Naomi Bright) wist als klein meisje al dat ze later zangeres wilde worden. De Almeerse studeerde cum laude af aan het conservatorium in Zwolle, schrijft inmiddels haar eigen nummers en treedt regelmatig op met haar twee bands.

Als half-Braziliaanse houdt zij ervan om Engels en Portugees te combineren in haar liedjes. Met haar tienkoppige latinband gaf ze eind augustus een swingend concert op het festival Connecting Cultures op de Esplanade. “Mijn moeder is Braziliaans. Ik ben dan ook tweetalig opgevoed en opgegroeid met Braziliaanse muziek”, vertelt Naomi. “In Almere wonen ook steeds meer mensen die uit Brazilië komen. Ik wil deze muziek meer toegankelijk maken voor een breder publiek en hiermee een stukje van deze cultuur laten zien. Muziek heeft namelijk de kracht om mensen te verbinden en ik vind het heel mooi om daar op deze manier aan bij te dragen.”

Pop, soul en r&b

Met haar andere band zingt ze pop, soul en r&b-nummers. Hiermee stond Naomi in september op het podium tijdens het UITfestival, dat de aftrap vormde voor het nieuwe culturele seizoen. “Ik vind het met beide bands ontzettend leuk om op te treden, maar ik zing ook solo en doe ook regelmatig mee aan jamsessies”, zegt ze. Daarnaast geeft zij als vocal coach zangles op de popschool in Harderwijk. 

Afstand

De zangeres is blij dat de cultuursector weer tot leven komt na de lange coronastilte. “Toen we niet konden optreden ben ik me wel bezig blijven houden met het schrijven en uitbrengen van nummers. Ook heb ik met mijn bandleden op afstand muziek gemaakt via Zoom. Maar het is heel fijn om weer met elkaar op het podium te staan en te kunnen spelen voor publiek. We hopen dan ook weer meer op te kunnen treden de komende tijd.”

Volg Naomi Bright op Instagram en Facebook en beluister haar nummers via Spotify en Youtube. Zie ook haar website naomibright.com.

Naomi Bright stond met haar band op het Uitfestival in Almere Centrum. (Foto: Studio Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto