(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Expositie Cr’Oud in etalage Cultuurhuis Café

Uit

BUITEN - In het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein is een expositie te zien van Cr’Oud (Creatief Oud). “Hiermee willen wij laten zien dat je ook als je ouder bent nog heel goed in staat kunt zijn om met plezier je creativiteit uit te bouwen”, vertelt Agnite Lit, een van de deelnemers.

Eind augustus 2014 startte onder de naam Pop Oud Store een community art project voor en door Almeerders die de plus-leeftijd hadden bereikt. Dit initiatief werd genomen door de gemeente Almere, De Schoor en Lang Leve de Kunst en werd begeleid door kunstenaar Isa Tenhaeff. Een twintigtal Almeerders kreeg les in tekenen, schilderen, fotograferen, schrijven en het werken met klei en andere materialen. Het project werd in 2015 afgesloten met een expositie. Een aantal deelnemers besloot vervolgens door te gaan met het gezamenlijk creatief bezig zijn. Er werd een nieuwe plek gevonden in het Huis van de Waterwijk aan het Slufterplantsoen. Onder de naam Cr’Oud (Creatief Oud) komt de groep wekelijks bij elkaar om te schilderen en te werken met allerlei materialen, zoals papier maché, textiel, plastic, metaal, hout en voorwerpen uit kringloopwinkels. 

Groepsleden Erik van der Eems, Magda Goos, Agnite Lit, Anna Marijke Pijper en Willemijn Rebel tonen nu hun werken in het Cultuurhuis. De expositie is tot 23 november te zien in de etalage van het Cultuurhuis Café, binnen te bezichtigen van dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 en 14.30 uur.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto