De bus van Kunst en Route dient ook als atelier. (Foto: Studio Breedveld)
De bus van Kunst en Route dient ook als atelier. (Foto: Studio Breedveld)

Kunst en Route door Flevoland

Uit

POORT - De Seizoensacademie in Almere Poort is eind januari gestart met Kunst en Route: een avontuurlijke busreis met elke vrijdag werkbezoeken aan musea, ateliers van Flevolandse kunstenaars en land-art. Er zijn nog enkele passe-partout tickets verkrijgbaar voor de komende twee blokken.

Kunst en Route is een programma waarbij deelnemers op zoek gaan naar de uitersten in de kunstwereld. Elke vrijdag vertrekt de gouden bus van de Seizoensacademie vanaf station Almere Poort naar een andere bestemming. Wekelijks kunnen er 24 deelnemers mee die zich willen verdiepen en verrijken op het gebied van de kunsten. De afgelopen periode ging de bus van Kunst en Route tijdens blok 1 en 2 naar Museum Voorlinden in Wassenaar en op werkbezoek met gastdocenten Ninette Koning, Rob van den Broek en Ingrid Slaa. De kunstenaars vertellen over hun eigen kijk op kunst en bepalen zelf welke plekken de bus aandoet.

Droom-Huizen

De komende weken staan er nog twee blokken op het programma. Blok 3 heeft als thema Droom-Huizen. Architect Gert-Jan de Jong neemt de deelnemers op 24 februari mee naar zijn ontwerpstudio Arc2 en enkele bijzondere droomhuizen in Oosterwold die door hem zijn ontworpen. Vrijdag 3 maart vertelt kunstambassadeur Wim van Leeuwen alles over het landschapskunstwerk de Groene Kathedraal. Na een lunch bij het theehuis Uniek Leven wordt een bezoek gebracht aan de miniatuur droomwereld van de tentoonstelling Housewarming van Museum M. in Almere.

Inside-Outside

In blok 4 Inside-Outside ontdek je op vrijdag 10 maart de kunst van het luisteren bij Klankatelier van Marzièh Reyhani, vanuit de Lichtenberger methode, stilte en klank. Op vrijdag 17 maart gaat de bus voor de laatste tocht naar de tentoonstelling ‘Het veranderlijk Landschap’ in museum de Fundatie, waarbij kunstenaar Sonja Rosing centraal staat en je in de bus leert om luchten te schilderen in aquareltechniek.

Kunst en Route is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het Lang Leve Kunst Fonds. Mail voor meer informatie en om je aan te melden naar seizoensacademie@gmail.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto