DJ Jose. (Foto: aangeleverd)
DJ Jose. (Foto: aangeleverd)

DJ Jose 40 jaar in het vak

Uit

ALMERE – DJ Jose is al vele jaren een bekend gezicht in de Nederlandse en internationale clubscene. De 57-jarige Almeerder is een echte pionier in de dancemuziek. Hij zit maar liefst 40 jaar in het vak en dat viert hij op 22 april in Club Hart in Amsterdam. 

Jos Klaster, oftwel DJ Jose, woont ruim 25 jaar in Almere en heeft hier al heel wat feesten en festivals muzikaal opgeluisterd. Hij vond als tiener zijn passie in de muziek. “Op 14-jarige leeftijd organiseerde ik al schoolfeesten, waarbij ik als dj nummers aan elkaar praatte”, vertelt hij. Toen hij muziek ging mixen werd zijn talent als DJ al snel opgemerkt. “Op 17-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste residentie aangeboden, in een club in mijn toenmalige woonplaats Steenwijk. Later werd ik landelijk bekend onder de naam DJ Jose.”

Hij draaide in alle Nederlandse clubs en groeide ook internationaal uit tot een veelgevraagd dj. “Sinds 2014  ben ik organisator en resident DJ van de Ibiza Catamaran Party. Een geweldig feest op het water bij zonsondergang.” De Almeerder weet zichzelf nog iedere keer opnieuw uit te vinden. “Ik draai steeds net even die andere mix. Bekende platen van toen overgiet ik met een modern sausje, waardoor het herkenbare met iets nieuws wordt gecombineerd.”

DJ School

Hoe zijn set eruitziet bepaalt hij altijd op de avond zelf. “Ik anticipeer op het publiek. Elk nummer dat je draait is onderdeel van het verhaal dat je wilt vertellen.” Dat is ook wat hij zijn protegées meegeeft. “Ik vind het leuk én belangrijk om mijn passie, kennis en ervaring te delen. Als mix-instructeur bij de Pro DJ School geef ik talentvolle dj’s een basis en investeer ik in de toekomst van muziek.”

Geen koffer vol platen meer

Ook geeft hij clinics voor bedrijven en masterclasses voor dj’s die meer willen leren. “Over een week ga ik voor zes dagen naar Ibiza om privéles te geven. Dat zijn wel de krenten uit de pap”, lacht hij. Tegenwoordig hoeft er geen koffer vol platen meer mee. “Er is wat dat betreft veel veranderd, ook in het aanbod van muziek. Vroeger ging ik eens per week naar de platenzaak om een keuze te maken uit de nieuwste releases. Nu komt er via online platforms zóveel muziek uit, dat het onmogelijk is om alles te beluisteren.”

40 jaar DJ José

Op zaterdag 22 april viert DJ José zijn 40-jarig jubileum in Club Hart in Amsterdam. Samen met bevriende collega-dj’s Jean, Jurgen, Alberto Costa, Orson Welsh, Santito, Celeste Copini en MC Pryme gaat hij er van 16.00 tot 00.00 uur een groot feest van maken. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. “Verder hoop ik nog vele jaren zo door te kunnen gaan, want het blijft ontzettend leuk om te doen.” 

Meer info: www.djjose.com of volg djjoseholland op Facebook en Instagram.


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto