Niña Weijers haar boek Cassandra na afloop ook weer signeren. (Foto: Maarten Feenstra)
Niña Weijers haar boek Cassandra na afloop ook weer signeren. (Foto: Maarten Feenstra) maarten feenstra

Schrijvers on stage: Niña Weijers in bibliotheek

Uit

STAD - In het kader van Heel Nederland Leest organiseert De Nieuwe Bibliotheek op woensdag 29 november een avond met Niña Weijers. 

Haar nieuwste boek ‘Cassandra’ kwam half oktober uit en gaat over Cassandra van Schaijk, het Almeerse meisje dat in 2007 dood werd aangetroffen in de Noorderplassen. Haar verdwijning hield Almere wekenlang in de greep en nog steeds houdt het de gemoederen bezig: de zaak is nooit afgesloten.

Writer-in-residence

In 2020 was Niña Weijers de 4de writer-in-residence in de serie Almere Verhalen. Hierin vraagt de gemeente een schrijver om een half jaar in de stad te wonen en in die tijd een boek te schrijven dat betrekking heeft op Almere. ‘Cassandra’ is Niña’s bijdrage aan de serie Almere Verhalen. Stephan Sanders (Iets meer dan een seizoen), Renate Dorrestein (Weerwater), Redmond O’Hanlon (De groene stad) gingen haar voor.

Kaartjes

Vind je het interessant om te horen waarom Niña voor dit onderwerp gekozen heeft, hoe het schrijfproces is verlopen, wat ze van Almere vindt of heb je een andere vraag voor haar? Koop dan een kaartje via www.denieuwebibliotheek.nl.

Signeren

De avond in de bibliotheek in Almere Stad start om 19.45 uur. Boekhandel Stumpel is aanwezig voor boekverkoop en er is nadien gelegenheid om je boek te laten signeren door de schrijfster.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto