Scène uit 'En ze leefden nog lang en gelukkig'. (Foto: Sofie Knijff)
Scène uit 'En ze leefden nog lang en gelukkig'. (Foto: Sofie Knijff)

Sprookje over kansenongelijkheid in Corrosia

Uit

HAVEN - Het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden maakten samen een sprookje over kansenongelijkheid, met een 11-jarig kind in de hoofdrol. De voorstelling is donderdagavond 29 februari om 20.00 uur te zien in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere Haven.

Al vijf jaar lang is regisseur Bas van Rijnsoever met Stichting Nieuwe Helden bezig met projecten over kinderarmoede en kansenongelijkheid. Met de voorstelling ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ wil hij het systeem aankaarten waar volgens hem ‘kinderen de dupe van zijn’. “Kinderarmoede toestaan in een rijk land als Nederland is een keuze, geen kind zou hier arm hoeven zijn”, stelt Van Rijnsoever. 

Het leven is niet altijd lang en gelukkig. Maar wat als we nu eens echt naar kinderen zouden luisteren? In deze sprookjesvoorstelling voor volwassenen werken de toeschouwers mee aan het creëren van een nieuw verhaal. Het publiek stapt in de magische wereld van een 11-jarig kind. Elke speelbeurt is een ander kind de ster van de avond. Het kind dat in Corrosia op het podium mag staan is, na mee te hebben gedaan aan een speciale workshop, geselecteerd van Jeugdtheaterschool Utrecht. 

Multimedia decor

Aan deze voorstelling ging onder andere het project Meisje met de Zwavelstokjes vooraf, waarvoor Stichting Nieuwe Helden kinderen interviewde over ongelijkheid en hoe zij het zouden aanpakken als zij de baas zouden zijn in Nederland. Deze beelden en nieuwe interviews worden tijdens de voorstelling geprojecteerd op een bewegend en sprookjesachtig multimedia decor, ontworpen door ‘ervaringsontwerper’ Gijs Leijdekkers.

Ga voor tickets naar www.corrosia.nl


Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto