Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Digitaal fotoboek over 40 jaar Olstgracht

Wonen

STEDENWIJK – De Olstgracht bestaat 40 jaar. Ter gelegenheid van deze mijlpaal is een digitaal fotoboek gemaakt door de bewonersvereniging OGGP (Olstgracht Giethoornpad). In tektst en foto’s wordt de geschiedenis van de gracht van de bouw tot en met 2021 in beeld gebracht.

In april 1981 kwamen Henk en Korrie Hasper met hun kinderen als eerste bewoners aan de Olstgracht wonen. Veertig jaar later heeft Korrie Hasper samen met Raoul de Leeuw, voorzitter van de bewonersvereniging, een fotoboek samengesteld met artikelen en foto’s over 40 jaar Olstgracht. Er worden herinneringen aan de begintijd gedeeld met verhalen, foto’s en krantenknipsels.

Natuurlijk ontbreekt ook de Luilak Bloemenmarkt niet, die in 1983 bescheiden begon op de Olstgracht en uitgroeide tot een druk bezocht evenement. Uiteindelijk groeide het de bewonersvereniging boven het hoofd en verhuisde de bloemenmarkt naar de Grote Markt en het Stadhuisplein. De eerste bewoners van de Olstgracht denken op de vrijdag voor Pinksteren nog altijd even met plezier en weemoed terug aan die eerste jaren van de Luilakmarkt.

In het boek is ook aandacht voor gebouw Meerestein, de bouw van de sporthal aan de Kampenweg, kerk de Lichtboog en scholengemeenschap Echnaton.

Het digitale fotoboek 40 jaar Olstgracht is te bekijken via de website van de bewonersvereniging: oggp.nl. Wie nog meer foto’s of verhalen heeft kan contact opnemen met de bewonersverenging, zodat deze kunnen worden toegevoegd aan het album.

Het fotoboek is te bewonderen op de website van de bewonersvereniging. (Foto: oggp.nl)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto