Een artist impression van het project.
Een artist impression van het project.

Wethouder: oplossing De Binnenhaven nabij

Wonen

ALMERE – Het lijkt erop dat wooncoöperatie De Binnenhaven toch verder kan met de plannen voor een buurtgemeenschap op de plek van het voormalige zwembad in Haven. Volgens wethouder Julius Lindenbergh is een oplossing nabij.

Door Marcel Beijer

Al sinds 2017 proberen leden van de wooncoöperatie De Binnenhaven op de plek van het oude zwembad in Haven 90 duurzame woningen én een duurzame buurtgemeenschap te realiseren. Een nieuwe manier van wonen, geïnitieerd door bewoners zelf. Het initiatief loopt echter vast omdat Almere hier geen beleid voor kent. Vorige week werd daar in de raad discussie over gevoerd.

Lindenbergh liet donderdag tijdens de Politieke Markt weten graag beleid te willen maken om het plan kaders te geven. “We zien dit als een experiment waar we zelf ook lering uit kunnen trekken. Ook het college wil graag dat dit plan slaagt. De afgelopen tijd waren we al aan een voorstel aan het werken.”

Grondprijs

Volgens Lindenbergh zijn er vanuit het stadhuis best stappen mogelijk die het plan kunnen vlottrekken. Zo kan de grondprijs omlaag als het project wordt aangemerkt als ‘maatschappelijk doel’. “Bij woningcorporaties doen we dat momenteel ook al, dus daar moet ook voor de Binnenhaven een mogelijkheid voor zijn. Dat kost de gemeente wel wat geld, maar we denken dat we dat financiële gat kunnen dichten.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto