Bewoner Michelle Friedländer bood de petitie aan bij voorzitter Chris Jansen van de raad. (Foto: Bob Friedländer)
Bewoner Michelle Friedländer bood de petitie aan bij voorzitter Chris Jansen van de raad. (Foto: Bob Friedländer)

Oplossing voor speeltuin De Speelhaven dichtbij

Politiek

HAVEN CENTRUM – Een oplossing voor speeltuin De Speelhaven in het centrum van Haven lijkt dichtbij. Een meerderheid in de gemeenteraad wil de bezuiniging terugdraaien, en ook wethouder Julius Lindenbergh gaf aan dat het college aan een plan werkt.

Door Marcel Beijer

Dat werd donderdag duidelijk tijdens de Politieke Markt waar de gemeenteraad een petitie kreeg aangeboden met 4265 handtekeningen die oproept de beheerder van de speeltuin niet weg te bezuinigen per 1 juli, zoals welzijnsstichting De Schoor (die het beheer heeft over het terrein) van plan was. Een groot deel van de gemeenteraad ondersteunde die oproep om de beheerder zeven dagen per week actief te laten zijn. De beheerder houdt namelijk niet alleen een oogje in het zeil, hij zorgt er ook voor dat er geen alcohol of drugs worden gebruikt op het terrein, zorgt voor versnaperingen en dat de toiletten gebruikt kunnen worden. De indieners van de petitie wezen er ook op dat De Speelhaven voor Almeerders met een kleine portemonnee een goed alternatief is voor een dure zomervakantie.

College

Wethouder Julius Lindenbergh stelde dat het college ook al een plan aan het voorbereiden was om De Speelhaven op de huidige wijze te continueren. “Aan de ene kant moesten we bezuinigingen doorvoeren, aan de andere kant wilden we dat buurtbewoners een grotere bijdrage aan de Speelhaven zouden brengen. Wat dat betreft ben ik blij met het grote aantal ondertekenaars van de petitie. Dat betekent dat de kwestie leeft bij bewoners en dat er zich dus ook veel vrijwilligers zullen aanmelden.”

De wethouder voert momenteel overleg met De Schoor. Lindenbergh verwacht daar binnen vijf weken duidelijkheid over te kunnen geven.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto