De woontoren op Randstad (Foto: Zuiver Vastgoed)
De woontoren op Randstad (Foto: Zuiver Vastgoed)

Almere vindt niks van uitspraak Raad van State

Wonen

ALMERE - Tal van bouwprojecten zullen worden vertraagd nadat de Raad van State woensdag bepaalde dat ook tijdens het bouwproces zelf de uitstoot van stikstof moet worden meegerekend bij de effect op de natuur. De uitspraak heeft uiteraard ook gevolgen voor Almere, maar de gemeente vindt daar niks van.

Alhoewel de RvS benadrukte dat de uitspraak niet tot een algehele bouwstop zal leiden, is de uitspraak is zeer nadelig voor Almere, waar het college juist aangaf flink te willen bouwen, de komende jaren. Op het stadhuis is ook gebruik gemaakt van de bouwvrijstelling die er gold. Er moet nu weer vooraf worden bekeken hoeveel stikstof er bij elk bouwproject vrijkomt en wat daarvan de gevolgen zijn voor het milieu. Met de uitspraak zal het voor veel projecten lastiger worden om een vergunning te krijgen wat tot vertragingen zal leiden. Ook in Almere.

Geen reactie

Gevraagd naar de mening van het Almeerse college, wil een woordvoerder daar geen reactie op geven, maar verwijst naar de provincie of naar Bouwend Nederland. Toch is het de gemeente Almere die bouwambities heeft vastgesteld die mogelijk nu vertraging zullen oplopen. Zo staat de bouw van honderden studentenwoningen op het programma, de Hortuswijk en een nieuwe woontoren op bedrijventerrein Randstad.

Politieke agenda

Ook de PVV vraagt zich af hoe het college tegen de uitspraak van de Raad van State aankijkt. De partij heeft de kwestie op de politieke agenda gezet.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto