Het schiet niet erg op met het 'aanvalsplan woningbouw' (Foto: AdobeStock)
Het schiet niet erg op met het 'aanvalsplan woningbouw' (Foto: AdobeStock)

4000 sociale huurwoningen erbij in Almere

Wonen

ALMERE – Binnen vijf jaar moeten er in Almere ruim 4000 sociale woningen erbij zijn gebouwd. Die afspraak heeft de gemeente met woningcorporaties en huurdersorganisatie 3HO gemaakt.

Met deze afspraken over het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen geven de partijen een eerste Almeerse invulling aan de Nationale Prestatieafspraken. De productieafspraken worden elk jaar bijgesteld. Daarbij wordt steeds weer een jaar vooruit gekeken. Naast afspraken over nieuwe woningen worden ook nog prestatieafspraken gemaakt over thema’s als duurzaamheid, leefbaarheid, wonen & zorg en betaalbaarheid. 

Cruciaal

Scheidend wethouder Julius Lindenbergh: “Het is cruciaal dat we de komende jaren zo veel nieuwe mogelijk woningen toevoegen in Almere. We zetten maximaal in op grote aantallen woningen die snel zijn te realiseren op nieuwbouwlocaties en binnen het stadscentrum. Soepele samenwerking tussen alle betrokken partijen is daarbij onontbeerlijk.”Colly Bouman, voorzitter van huurdersorganisatie 3HO, sluit zich daarbij aan: “Het is nu zaak dat redenen waarom iets niet kan, worden omgezet in mogelijkheden hoe iets wel kan. Als alle partijen daadwerkelijk samenwerken, moet dat lukken.”

55.000 woningzoekenden

Alle partijen benadrukken de noodzaak om te blijven bouwen. De wachttijd voor deze woningzoekenden is lang. De woningcorporaties geven aan dat nog steeds ruim 55.000 mensen op zoek zijn naar een betaalbare sociale huurwoning in Almere.  “Voor huurders en woningzoekenden is het belangrijk dat de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk worden omgezet in concrete woningen. Om dat voor elkaar te krijgen, houden we met alle partijen de vinger aan de pols als het gaat om voortgang van de bouw. En dat we eventuele problemen tijdig signaleren en samen bespreken. Gezien de enorme druk op de woningmarkt zijn we dat aan onze huurders en woningzoekenden in Almere verplicht.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto