Het gebouw telt zes woonlagen (Foto: aangeleverd)
Het gebouw telt zes woonlagen (Foto: aangeleverd)

Hoogste punt appartementengebouw Sluiskade bereikt

Wonen

HAVEN CENTRUM – Eind vorige week is het hoogste punt bereikt van het appartementencomplex aan de Sluiskade in Haven.

Woningcorporatie De Alliantie realiseert hier 32 huurappartementen voor het middensegment. Huurders uit Almere Haven die een sociale huurwoning achterlaten, krijgen voorrang op een woning in Sluiskade. Sluiskade bestaat uit een woongebouw van zes lagen. In het pand komen 32 middensegment huurappartementen. Het gebouw heeft in het midden een centrale entree. Alle woningen kijken uit op een gemeenschappelijke binnentuin.

Doorstroming

Met dit project wil de Alliantie de doorstroming binnen de wijk bevorderen. Veel Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen, net als hun kinderen. De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in het stadsdeel is dan ook groot. Huurders in Almere Haven, die een sociale huurwoning (van de Alliantie of een van de andere corporaties) achterlaten, krijgen daarom voorrang op een appartement in Sluiskade. Zo worden weer passende sociale huurwoningen vrij gemaakt voor andere woningzoekenden.

Vernieuwing Almere Haven

Sluiskade maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling in Almere Haven, waar ook de naastgelegen parkeergarage en supermarkt Vomar deel van uitmaken. Motor achter de vernieuwing is het Havenverbond. Dit bestaat uit 12 partijen, waaronder de Alliantie, die allemaal ‘wortels’ in Haven hebben.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto