Hamdi Akujobi van Almere City in duel met Thierry Lutonda van RKC (Ron Baltus)
Hamdi Akujobi van Almere City in duel met Thierry Lutonda van RKC (Ron Baltus) Ron Baltus

Almere City FC komt goed weg in Waalwijk

Sport

FBK SPORTPARK - In een doordeweekse speelronde heeft Almere City FC donderdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. Daar mochten de Almeerders de handen mee dichtknijpen.

Dat het bij een doelpuntloos gelijkspel bleef had het team van Alex Pastoor vooral te danken aan keeper Samuel Radlinger, de vervanger van de geblesseerde Nordin Bakker. De sluitpost hield in het eerste kwartier de nul door knappe reddingen. Een van de spaarzame Almeerse kansen kwam van Joey Jacobs, die met een laag en scherp schot net voorlangs schoot. Eenzelfde schot van RKC’er David Min gaat aan de andere kant maar rakelings naast.

Opnieuw Radlinger

Chris Lokesa had een joekel van een kans, maar stuitte opnieuw op Radlinger. Ook Mats Seuntjens kwam er met het oog op het doel net niet aan te pas. In de slotfase kreeg Almere City eindelijk was serieuze kansen, waarbij de grootste kans op een doelpunt waarschijnlijk een eigen goal zou zijn geworden. Via de rug van een speler verdween de bal echter op de paal.

Twee volle dagen heeft Almere City FC nu om zich voor te bereiden op de volgende match. Zondag staat er weer een matchup op het programma. Almere City FC speelt dan uit in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles. De kaartverkoop voor die wedstrijd is inmiddels gesloten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto