Het Weerwater in 1987 vanaf de Zuidoever. (Foto: Bart Hofmeester - ©Roel Dijkstra)
Het Weerwater in 1987 vanaf de Zuidoever. (Foto: Bart Hofmeester - ©Roel Dijkstra)

Almere vanuit de wolken: het Weerwater

Almere vanuit de wolken

ALMERE - Het boek ‘Almere vanuit de wolken’, samengesteld door Michel Langendijk, toont unieke luchtfoto’s gemaakt tussen 1964 en 2021. Foto’s uit de jaren ’60 en ’70 van de nog lege polder én recente luchtfoto’s van Almere genomen op exact dezelfde locatie. Een selectie van foto’s publiceren wij ook op de website van Almere DEZE WEEK. Dit keer een tweeluik over het Weerwater.

Op de archieffoto van Bart Hofmeester zien we het Weerwater vanaf de zuidoever. Op het tweede schiereiland van onderen vestigden zich eind jaren tachtig en begin jaren negentig Jachthaven Haddock en Camping Waterhout. Ruim twee decennia later moesten beide locaties plaatsmaken voor de Floriade. De camping verhuisde naar de Noorderplassen en Haddock Watersport naar Almere Haven.


Het Weerwater in 2021 vanaf de Zuidoever. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie) - (C) Roel Dijkstra-Vlaardingen

De recente foto van Roel Dijkstra toont het Weerwater vanaf de zuidoever 35 jaar later. Links het Floriade-terrein en de toekomstige wijk Hortus met de Weerwaterbrug verbonden aan het Lumièrepark in de Filmwijk. Bovenaan de hoge woontorens van de skyline van Almere. Rechts op de oever de Tourmaline toren van architect Rudy Uytenhaak.

Volgende keer plaatsen wij een tweeluik over de ontwikkeling van Muziekwijk.

Almere vanuit de Wolken - Luchtfoto’s 1964 - 2021. Bart Hofmeester / Aerocamera en Roel Dijkstra, samengesteld door Michel Langendijk. Uitgeverij Watermerk 264 blz. € 39,95. Verkrijgbaar bij de boekhandel, Stadsarchief Almere en online. www.watermerk.eu 

Het Weerwater in 2021 vanaf de Zuidoever. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto