Bob Friedländer was boos toen hij ontdekte dat 'zijn' straatnaambordje zomaar zonder enig bericht werd verwijderd. (Foto: Michelle Friedländer)
Bob Friedländer was boos toen hij ontdekte dat 'zijn' straatnaambordje zomaar zonder enig bericht werd verwijderd. (Foto: Michelle Friedländer)

Straatnaambord Friedländer verwijderd vanwege veiligheid

Algemeen

HAVEN - Het straatnaambord dat oud-persfotograaf Bob Friedländer van Kamp Seedorf kreeg voor zijn 80e verjaardag, is verwijderd op verzoek van de hulpdiensten. Dat verklaarde wethouder Hilde van Garderen donderdag op de Politieke Markt in antwoord op vragen van de PVV. 

“Het bordje is verwijderd om te voorkomen dat bij calamiteiten verkeerde aanwijzingen worden gegeven over de locatie. Als mensen 112 bellen en zeggen dat er iets is gebeurd aan de Bob Friedländeravenue, weten de hulpdiensten niet waar ze naar toe moeten”, legde Van Garderen uit. “Het verwijderen van het bordje heeft dus puur te maken met de veiligheid.”

Het is niemand toegestaan zomaar een dergelijk bordje te bevestigen, benadrukte de wethouder. “Dat hebben we ook uitgelegd aan het kunstenaarscollectie Kamp Seedorf, waar ik overigens zeer veel bewondering voor heb. Zij hadden er begrip voor, maar ik betreur het dat deze boodschap niet is gecommuniceerd richting Bob Friedländer. Dus oprechte excuses aan hem daarvoor.”

De gemeente heeft wel met Kamp Seedorf besproken hoe hier toch een goede en leuke wending aan kan worden gegeven. “Formeel mag het niet, maar als zij voor Bob Friedländer een bordje kunnen maken dat echt totaal niet lijkt op een echt straatnaambordje, willen we daar een uitzondering voor maken”, aldus Van Garderen.

‘Hele eer’

“Bij nader inzien snap ik de overweging om het bordje weg te halen, nu ik deze uitleg hoor”, reageert Bob Friedländer. Hij waardeert het zeer dat de PVV de kwestie heeft aangekaart in het actualiteiten halfuurtje op de Politieke Markt. “En ik zou het een hele eer vinden als er een nieuw en ander bordje voor in de plaats kan komen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto