Sopraan Limin Sichi Yang met haar leerlingen op de Floriade. (Foto: aangeleverd)
Sopraan Limin Sichi Yang met haar leerlingen op de Floriade. (Foto: aangeleverd)

Sopraan Limin Sichi Yang organiseert herfstkamp voor kinderen

Algemeen

ALMERE – Leren zingen, dansen en acteren is niet alleen leuk, maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling en het zelfvertrouwen van kinderen. Dat stelt de Chinees-Almeerse zangeres Limin Sichi Yang. Zij is voorzitter van de Stichting Culturele Uitwisseling Nederland-China en geeft les aan zowel Nederlandse als Chinese kinderen. Na het succesvolle zomerkamp organiseert zij in oktober een herfstkamp in Almere.

“Ik kom uit een hele muzikale familie. Zelf wilde ik als klein meisje al zangeres worden”, glimlacht zij. Limin Yang is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, gaf  soloconcerten in het Concertgebouw Amsterdam en andere belangrijke concertzalen en is oprichtster van het Yang Musicals Center in Shanghai. Daarnaast heeft zij haar eigen entertainmentbureau, dat zich naast het produceren van programma’s ook richt op internationale culturele en educatieve uitwisselingen. “Zo heb ik bijvoorbeeld het Oostvaarderscollege en het Baken Park Lyceum gekoppeld aan zusterscholen in Shanghai voor uitwisselingsprojecten.”

Onderwijsfilosofie

Zelf heeft Limin Yang al ruim 10 jaar ervaring in het lesgeven. Zo is zij gasthoogleraar van de kunstafdeling op de East China Normal University. “Ik organiseerde in China ook zang- en danskampen voor kinderen”, vertelt zij. “Maar door corona ben ik al drie jaar niet naar China geweest. Daarom besloot ik in Almere nieuwe projecten op te zetten.” Zo organiseerde zij dit jaar een zomerschool voor Nederlandse en Chinese kinderen, met een afsluitend optreden op de Floriade en het festival Connecting Cultures in Almere Centrum. “Enkele moeders waren in tranen omdat ze niet konden geloven hoe hun kinderen in negen dagen waren veranderd.” Haar lessen beginnen met het ontdekken en inspireren van de interesses van kinderen in kunst. “Mijn onderwijsfilosofie is kinderen aanmoedigen met professionaliteit, toewijding, liefde, geduld en vertrouwen. Op een leuke manier wil ik het enthousiasme van kinderen om te leren bevorderen.” 

Herfstkamp

Van 17 tot 21 oktober organiseert zij een Herfstkamp, vijf dagen lang van 10.00 tot 16.00 uur in Casa Casla aan het Weerwaterplein. Er worden Kinderen voor kinderen-liedjes, musicalfragmenten en Chinese liedjes geleerd. De lessen worden in het Chinees en Nederlands gegeven. “Een leuke manier om ook iets over een andere cultuur te leren.” Kinderen van 6 tot 18 jaar die goed kunnen zingen en dansen kunnen zich opgeven voor de audities op zondag 2 oktober. Aanmelden en meer informatie via Limin388@hotmail.com of 062798016. Zie ook www.liminculture.com.

Optreden op Floriade
Op donderdag 29 september, Floriade China Day, zullen Chinese artiesten en Limin Sichi Yang vanaf 11.00 uur optreden op de Main Stage van de Floriade Expo.

Uit de krant