John van de Wal met zijn winnende kunstwerk. (Foto: Erik van Ekeris)
John van de Wal met zijn winnende kunstwerk. (Foto: Erik van Ekeris)

Almeerse kunstenaar wint kunstverkiezing ANSUL

Algemeen

Almeerse kunstenaar wint kunstverkiezing ANSUL

ALMERE - Bij ANSUL Solutions werd tijdens het weekend van de Tour of Art Flevoland door de directie een kunstverkiezing gehouden onder het personeel. Een schilderij van de Almeerse deelnemende kunstenaar John van der Wal werd het winnende kunstwerk.

ANSUL Solutions was - net als in 2021 - een van de deelnemerslocaties van de Tour of Art 2022. Vier Flevolandse kunstenaars hebben hier een weekend lang hun kunst geëxposeerd. Algemeen directeur Erik van Ekeris had vorig jaar een actie bedacht om ook alle werknemers op zijn locatie actief bij de kunst te betrekken. De actie was zo geslaagd, dat deze dit jaar werd herhaald.

Tijdens het Tour of Art weekend was bij ANSUL ook weer een open dag voor het personeel. Alle medewerkers werden daarbij uitgenodigd om een stem uit te brengen op één van de kunstwerken die dat weekend bij ANSUL te zien waren. Het kunstwerk met de meeste stemmen wordt door ANSUL aangekocht. Het krijgt een jaar lang een goed zichtbare plaats in het bedrijf en wordt daarna verloot onder de medewerkers die op dit werk hadden gestemd.

Winnende kunstwerk

Dit jaar was het winnende kunstwerk ‘Stadsleven’ van de Almeerse kunstenaar John van der Wal. Eind oktober overhandigde hij dit schilderij aan ANSUL, waar het op een prominente plek bij de hoofdingang werd opgehangen. Het winnende kunstwerk uit 2021 heeft een jaar bij de entree gehangen en werd nu verloot onder de werknemers die vorig jaar op dit werk gestemd hadden.

Stichting Culturale, de organisatie van Tour of Art Flevoland, vindt dit een heel erg geslaagd initiatief. “Het zou leuk zijn als dit navolging zou krijgen op andere deelnemerslocaties.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto