Kasper Jongejan bij zijn ontwerp voor de Corridor in Almere Centrum. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Kasper Jongejan bij zijn ontwerp voor de Corridor in Almere Centrum. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Almeerse kunstenaar maakt ontwerp voor vloerschildering Corridor

Algemeen

STAD CENTRUM - De Almeerse kunstenaar en ontwerper Kasper Jongejan heeft een nieuw ontwerp gemaakt voor de Corridor in Almere Centrum. De zwart-witte vloerschildering was aan vervanging toe en is de afgelopen dagen omgetoverd tot een nieuw kunstwerk. “Het is een camouflage, gebaseerd op de strakke en hoekige vormen van de gebouwen in het stadshart van Almere”, vertelt hij.

Het kunstwerk is onderdeel van de Zeegroene Loper, een nieuwe kunstroute die vanaf het station tot aan het Weerwater loopt. “Almere komt vanuit het water. Eerst was hier de zee en nu is hier een groen stad, met nog steeds veel water. Vandaar de kleuren groen, blauw en zeegroen.” Jongejan is heel tevreden met het eindresultaat. “Het is voor het eerst dat mijn ontwerp is uitgevoerd door een andere partij en niet door mijzelf, maar het is heel mooi gedaan. Ik ben hier een paar maanden mee bezig geweest en het voelt meteen heel vertrouwd nu ik het in het echt zie.” 

Schipperstrui

Kortgeleden presenteerde Kasper Jongejan ook al zijn Almeerse schipperstrui, die het resultaat is van zijn onderzoek naar de identiteit van de stad Almere. “Die trui is trouwens ook groen. Veel Almeerders blijken hun stad te associëren met groen en het is bovendien mijn lievelingskleur”, lacht hij. In samenwerking met de Almeerse Wolunie en het Knitwear Lab is er een eerste exemplaar gemaakt. De trui is momenteel te bewonderen in de tuin bij het paviljoen van de Almeerse Wolunie op de Floriade. 

KIDD-kunstwerk

Verder gaat Jongejan aan de slag met een kunstwerk dat op 8 en 9 oktober wordt geëxposeerd tijdens het Steiger Festival in Haven. Tijdens de Parade van Kunst is Dichterbij dan je Denkt in mei overhandigden 300 achtstegroepers hun kunstwerken aan de Almeerse kunstenaar. “Ik ga die verwerken tot één kunstwerk in vorm van een grote letter K”, vertelt hij. “Het zijn allemaal heel verschillende projecten, maar wel allemaal gelinkt aan mijn thuisstad Almere. Dat maakt het extra leuk om te doen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto