Wat is er gebeurd met de weggehaalde Hoge Ringen. (Archieffoto: Bob Friedländer)
Wat is er gebeurd met de weggehaalde Hoge Ringen. (Archieffoto: Bob Friedländer)

Erfgoedcafé over verdwenen kunstwerken langs Hogering

Algemeen

ALMERE - Inkt schietende kannonen, rioolbuizen vol diamanten en racende auto’s. Langs de wegen van Almere vertellen de kunstwerken aan reizigers en voorbijgangers de verhalen van de stad, en dienen voor bewoners als lokale herkenningspunten. Op dinsdag 22 november belicht het Erfgoedcafé in Casa Casla twee missende kunstwerken van Almere: het Schrijfkanon en de Hoge Ringen.

Sinds 2020 werkt de provincie Flevoland aan de verbreding van de Hogering tussen Literatuurwijk en Poort, en de oplevering hiervan is begin 2023 gepland. Hierbij krijgt het Schrijfkanon van Peter Zegveld een nieuwe plek op het nieuwe Bastion ontworpen door Arc2 Architecten. Kunstambassadeur Diane Carp en architect Gert Jan de Jong vertellen tijdens het Erfgoedcafé meer over het kunstwerk en de nieuwe situatie.

Verdwenen Hoge Ringen

In 2015 zorgde een storm ervoor dat één van Almere haar de bekendste kunstwerken verdween, de Hoge Ringen. Beroemd omdat die diende als de verstopplek voor koffers vol gestolen diamanten. Wat gebeurde er met de markante stalen Ringen, waar zijn ze gebleven en wil Almere ze terug langs de Hogering?

Tijdens het avondprogramma vertellen de sprekers meer over deze iconische kunstwerken, en gaan met het publiek in gesprek over de kunst in de openbare ruimte en het jong cultureel erfgoed van Almere.

Het Erfgoedcafé is dinsdag 22 november van 19.30 tot 21.30 uur in Casa Casla aan het Weerwaterplein in het centrum van Almere Stad. Meld u gratis aan via erfgoed@almere.nl of via kunstambassadeurs.nl

Uit de krant