In coronatijd organiseerde Bob Friedländer ook al een alternatieve Nieuwjaarsduik. (Archieffoto: Bob Friedländer)
In coronatijd organiseerde Bob Friedländer ook al een alternatieve Nieuwjaarsduik. (Archieffoto: Bob Friedländer)

Nieuwjaarsduik in Haven gaat officieel niet door

Algemeen

HAVEN - De nieuwjaarsduik in Almere Haven gaat op 1 januari 2023 officieel niet door. “We hebben alles geprobeerd om nog een vergunning te kunnen regelen. Helaas blijkt dat niet mogelijk”, vertellen Bob en Michelle Friedländer, die samen met hun dochter Angela de organisatie van het evenement hebben overgenomen. 

Ingrid van Raalte en Peter Schluter maakten onlangs bekend te stoppen met de organisatie van de traditionele nieuwjaarsduik in Haven. Door de toegenomen regeldruk houden zij het voor gezien. “Ik heb het evenement 30 jaar lang georganiseerd, ik vind het wel mooi geweest”, aldus Van Raalte. Oud-persfotograaf Bob Friedländer was er tijdens de allereerste nieuwjaarsduik in Almere Haven al bij. Hij vindt het belangrijk dat de traditie in stand wordt gehouden. Samen met zijn vrouw Michelle en dochter Angela heeft hij er alles aan gedaan om het evenement door te laten gaan. 

“We hebben pas recentelijk de organisatie overgenomen en het is inderdaad niet eenvoudig. De gemeente houdt vast aan een termijn van acht weken voor het toekennen van de vergunning, ondanks het verzoek tot een spoedprocedure. Er is wel toegezegd mee te denken over een duurzame oplossing”, aldus de Friedländers. Zij hopen op 1 januari 2024 alsnog een officiële duik te kunnen organiseren. “Het staat iedereen natuurlijk vrij om op eigen gelegenheid alsnog een duik te nemen op 1 januari 2023. Wij zullen dat sowieso gaan doen.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto