Wethouder Roelie Bosch en Nico de Haas, bestuurder van Prisma hebben De Verbeelding geopend. ((Foto: Fred Rotgans)
Wethouder Roelie Bosch en Nico de Haas, bestuurder van Prisma hebben De Verbeelding geopend. ((Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Ecologische basisschool De Verbeelding in Oosterwold geopend

Algemeen

OOSTERWOLD - Ecologische Basisschool De Verbeelding in Oosterwold is op 1 februari officieel geopend door Roelie Bosch, wethouder onderwijs, en Nico de Haas, bestuurder Prisma. Gezamenlijk knipten zijn het lint voor de ingang door.

Door Robert Mienstra

Net zoals bij basisschool De Verwondering in Nobelhorst biedt Prisma ecologisch onderwijs bij De Verbeelding. Het ecologische gedachtegoed van beide scholen is terug te zien in het gebouw, in het gebruik van materialen en bijvoorbeeld door het zelf energie opwekken met zonnepanelen. 

“Het is een mijlpaal”, zei De Haas. “Prisma heeft met De Ark in Haven de oudste school van Almere en nu met De Verbeelding in Oosterwold ook de nieuwste school van onze stad. Hiermee is de negentiende school van Prisma in Almere een feit.”
De wethouder zei dat de school wel wat gekost heeft: “Zes miljoen. Maar dan heb je ook wat. Het gaat uiteindelijk niet om de prijs, maar om de kwaliteit. Kinderen kunnen in dit mooie gebouw met een goed klimaat heel prettig leren. Deze ecologische school heeft een groot perceel voor stadslandbouw ter grootte van twee voetbalvelden en ligt dicht bij de natuur. Allemaal heel Almeers.”

Het ecologisch onderwijs gaat verder dan goed leren lezen, schrijven en rekenen. De Verbeelding kijkt ook vanuit het begrip duurzaamheid naar de toekomst van de kinderen. Dit doen zij door dit te integreren in het lesaanbod en in hun handelen. Verbinding en duurzaamheid worden zo op een natuurlijke manier onderdeel van het leven van kinderen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto