Bewoner Fred van Brussel (links) van Nobelhorst overhandigde dit najaar al een petitie aan de raad (Foto: aangeleverd)
Bewoner Fred van Brussel (links) van Nobelhorst overhandigde dit najaar al een petitie aan de raad (Foto: aangeleverd)

Nobelhorst: bewoners stappen naar Ombudsman

Algemeen

ALMERE – De vier buurtschappen in Nobelhorst die tegen bebouwing van het Groene Veld zijn hebben hun grieven voorgelegd aan de Ombudsman. Bovendien wachten ze al erg lang op openbaarheid van de gemeente en de huisartsenpost.

Door Marcel Beijer

De vier buurtschappen van Nobelhorst zijn ontstemd over de trage beantwoording van hun WOO-verzoek (Wet Open Overheid) om openbaarheid. Het verzoek daartoe is vijf maanden geleden bij de gemeente gedaan. De buurtschappen hebben hun grieven inmiddels bij de Ombudsman Metropool Amsterdam neergelegd. De Ombudsman heeft, ook in Almere, als taak om mogelijke onbehoorlijke en ontoereikende dienstverlening van de gemeentelijke overheid te herstellen en waar mogelijk te voorkomen.

D66

De wettelijke termijn om te beslissen op WOO-verzoeken is 28 dagen. Deze termijn kan eenmalig worden verlengd tot een maximum van 42 dagen. Raadslid Spencer Alberg van D66 heeft vorige week schriftelijke over de trage afhandeling van de verzoeken door de gemeente. “Zeker gezien het aantal recente WOO-verzoeken kan ik met voorstellen dat het lastig is deze allemaal op tijd te behandelen. Aan de andere kant is het belangrijk te voorkomen dat inwoners zelf gaan bedenken waarom (te) laat wordt gereageerd op hun WOO-verzoek. D66 vindt duidelijkheid hierin dan ook belangrijk en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.”

Forse klus

In een reactie laat wethouder Julius Lindenbergh weten dat het verzamelen van de gevraagde informatie voor Nobelhorst een forse klus is. “Maar we zijn inmiddels in een ‘vergevorderd stadium’. De bewoners kunnen die nu snel tegemoet zien, belooft hij. Ook de huisartsen komen ‘op korte termijn’ met uitgewerkte plannen voor het gezondheidscentrum dat zij op het Groene Veld gaan bouwen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto