De tijdelijke huisvesting van de huisartsenpraktijk (Archieffoto: Fred Rotgans)
De tijdelijke huisvesting van de huisartsenpraktijk (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Huisartsenpraktijken Nobelhorst gaan sluiten

Algemeen

NOBELHORST - De huisartsenpraktijken Nobelhorst en De Waterlelie zeggen per 12 december (tijdelijk) de deuren te zullen sluiten. De artsen doen dit vanwege de commotie rond het Groene Veld, waar ze een nieuw gezondheidscentrum willen bouwen. De bewoners willen het veld groen houden.

Door Marcel  Beijer

De huisartsen schrijven dat ze per 12 december ‘genoodzaakt’ zijn de deuren te sluiten. De deuren gaan dicht ‘totdat er duidelijkheid is over het nog nieuw te bouwen gezondheidscentrum’, schrijven de artsen in een brief aan de patiënten. De huisartsen trekken zich vanaf 12 december terug in de hoofdlocatie aan de Edvard Munchweg in 35-39 in Tussen de Vaarten. Het pand aan de Brink wordt overgenomen door de tandartsenpraktijk, zo blijkt uit de brief. Het is nog niet geheel duidelijk of de apotheek in het pand aanwezig blijft.

Bewoners

De buurtschappen zijn ongelukkig met de timing van de brief die nu naar buiten komt omdat het onbewust extra druk zet op de beslissing van de raad en de kwestie rond de Brink terwijl de plannen van de huisartsenpraktijk al voor de zomer bekend waren.  

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto