(Foto: Maarten Feenstra)
(Foto: Maarten Feenstra)

Petitie bewonersgroepen ruim 700 keer ondertekend

Algemeen

ALMERE – De petitie waarmee elf bewonersgroepen kritiek uitten op het participatieproces in Almere, is inmiddels ruim 700 keer ondertekend. 

Woordvoerder Maribel Gonzalez Zwart is tevreden met de voortgang. “We hebben vanuit het stadhuis wel kritiek gekregen dat wij allemaal bewoners zijn die hun zin niet hebben gekregen. Daar zou het college te makkelijk mee wegkomen. Het gaat ons niet om de projecten waar we als klankbordgroepen zelf tegenaan zijn gelopen, maar vooral het gebrek aan participatie, of het late moment waarop bewoners bij een plan worden betrokken. Daarin staan we niet alleen. We hebben berichten van andere klankbordgroepen in Almere ontvangen die dit probleem onderschrijven. Anderen zeggen dat naar de stembus gaan geen zin heeft, en dat naar deze petitie dus ook niet geluisterd zal worden. Dan moet je juist tekenen. We focussen ons op een verbetering, waardoor we de kloof verkleinen.”

In beweging

De bewonersgroepen eisen ook niet keihard het aftreden van het college. “In het krantenartikel werd daar de nadruk op gelegd, maar in de petitie staat dat pas helemaal onderaan”, zegt Gonzalez Zwart. “We horen te vaak dat bewoners niet, of pas laat, betrokken worden bij plannen van het gemeente. Zo hoort het niet te gaan. Wij willen dat bewoners in beweging komen. De petitie stelt dat bij nieuwe voornemens en ontwikkelingen de gemeente al in een vroeg stadium het gesprek met bewoners aangaat en dat besluitvorming pas plaats vindt na het voeren van het gesprek met bewoners, met behoud van inspraakmogelijkheden. 

De petitie is te vinden via deze link.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto