(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Week van het jonge kind in Almere

Algemeen

ALMERE - Van 15 tot en met 19 april is de ‘Week van het jonge kind’. Deze week staat in het teken van de ontwikkeling en ondersteuning van kinderen. Op verschillende plekken in Almere zijn dan gratis activiteiten.

Het thema van de Week is ‘Kans voor het jonge kind’. Het programma wordt georganiseerd door het lectoraat Urban Care & Education van hogeschool Windesheim, in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek en het ROC van Flevoland. 

Op dinsdagavond 16 april deelt IJsbrand Jepma zijn inzichten over het coachen van professionals in de zorg voor het jonge kind. De auteur van het recent verschenen boek ‘Wat leert mijn kind bij jullie?’ spreekt hierover tijdens een boekenclub bij hogeschool Windesheim met als thema ‘Samenwerken aan pedagogische kwaliteit’. 

Dag van het jonge kind

Op vrijdag 19 april, de Dag van het Jonge Kind, is er een conferentie in de Nieuwe Bibliotheek met een lezing over de ontwikkeling van jonge kinderen onder diverse omstandigheden. Hierna kunnen bezoekers deelnemen aan diverse workshops en een lunch. 

Fototentoonstelling 

De hele week is in de Nieuwe Bibliotheek de fototentoonstelling “Veerkrachtig ouderschap’ van Flevi’s Kenniswerkplaats Jeugd te zien. De portretten en bijbehorende verhalen geven de veerkracht weer in het leven van kinderen en hun gezin.

Tijdens de Week van het jonge kind reist cabaretier Mo Hersi met zijn taalbus langs scholen in Almere om voor te lezen. Hij is ambassadeur van het programma Stedelijke Taalaanpak Almere; een programma om de taalvaardigheid en taalontwikkeling van kinderen en jongeren te verbeteren.

Kijk voor meer informatie over het programma op windesheim.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto