De spelers van RC Bulldogs Almere lieten afgelopen weekend mooi spel zien. (Foto: aangeleverd)
De spelers van RC Bulldogs Almere lieten afgelopen weekend mooi spel zien. (Foto: aangeleverd) karin van der Ende

Junioren Rugby Club Almere kampioen van Nederland

Sport

ALMERE - Rugby Club Bulldogs Almere heeft een succesvol weekend achter de rug. De junioren wonnen zaterdag het landskampioenschap en de senioren werden zondag kampioen in de 3e klasse, wat betekent dat zij komend seizoen zullen promoveren.

Na het eerder dit seizoen behalen van de regio-titel Bowl U 16, mochten de junioren van Rugby Club Bulldogs Almere deze week aantreden voor de strijd om het landskampioenschap. Op het zonovergoten veld van het Fanny Blanker Koen sportcomplex Almere werd de tegenstander RFC Oisters uit Oisterwijk ontvangen. Een zeer groot deel van de Almeerse rugbyvereniging was uitgelopen om de jeugd aan te kunnen moedigen, waarmee de familieclub Bulldogs zijn reputatie als gezellige vereniging weer eer aan wist te doen. 

Via de life stream wist de club ook zijn fans te bereiken die helaas niet aanwezig konden zijn, waardoor de wedstrijd ook in het buitenland gevolgd werd door familieleden van de jeugdspelers. Bij aanvang van de wedstrijd was direct duidelijk dat hier twee teams stonden die het spel zeer goed begrijpen. Beide groepen speelden echt als team, waarbij het geven van support aan de medespelers prachtig rugby opleverde. 

Het team uit Almere speelt en traint al jaren in een sterke stabiele formatie met een vaste groep coaches en trainers, maar ook het team uit Oisterwijk stond niet voor niets in deze finale op het veld. Daardoor hielden de groepen elkaar goed in de tang en ging de wedstrijd gelijk op. Lage tackles werden opgevolgd door zeer snel lijnspel en goed geplaatste kicks van de bal. Het waren de Almeerders die de score wisten te openen, maar al snel volgde Oisterwijk met een tegen try.

De wedstrijd was stevig maar zeer sportief, zowel op het veld als langs de lijnen. Het waren uiteindelijk de spelers uit Almere die in de eindfase van de slopende wedstrijd nog wat extra energie wisten te vinden. De wedstrijd werd met 29-12 gewonnen door de junioren van de Bulldogs uit Almere, die zich daarmee Nederlands junioren titel kampioen 2021-2022 mogen noemen.

Senioren kampioen 3e klasse

Zondag was het de beurt aan de senioren. Het seniorenteam heeft al enkele jaren de ambitie door te stromen naar de tweede klasse. Afgelopen jaren gooide Corona roet in het eten, met het vroegtijdig stilleggen van de competities. Dit jaar werd bij de start van het seizoen onderling niet alleen de wens uitgesproken seizoen kampioen te worden, er werd ook een plan opgesteld het doel te bereiken. Almere moet het hebben van snel behendig spel, uithoudingsvermogen en zeer lage goed geplaatste tackles. Die wapens werden dit weekend ook ingezet in de wedstrijd tegen Castricum. Na een zeer spannende wedstrijd kwam het team uit Almere na het fluitsignaal uiteindelijk met de winst van het veld. Zij zijn daarmee, met nog twee wedstrijden te gaan, nu al kampioen in de derde klasse en zullen komend seizoen promoveren.

De junioren van RC Bulldogs Almere werden landskampioen. (Foto: aangeleverd)
De senioren van RC Bulldogs werden kampioen in de 3 klasse. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant