logo almere city fc
logo almere city fc Aangeleverd

Almere City speelt eerste halve finale gelijk tegen VVV

Sport

FBK SPORTPARK - Almere City FC heeft de eerste halve finale play-offs tegen VVV Venlo met 1-1 gelijk gespeeld. De Almeerders speelden ruim 20 minuten van tien man omdat Danny Post met rood van het veld werd gestuurd.

In de eerste helft nam VVV Venlo het initiatief. De eerste kans was weliswaar voor Almere, maar in de zesde minuut kwam VVV Venlo op een 1-0 voorsprong toen een lucky schot van Mitchell van Braak dat achter doelman Nordin Bakker plofte. Daarna nam de ploeg van Alex Pastoor het heft in handen, met kansen voor Lance Duijvesteijn en Jorrit Smeets. Na een klein half uur trok Anthony Limbombe de stand gelijk, al kreeg hij daarbij de hulp van een Limburgse verdediger: 1-1. Tegen het eind van het eerste bedrijf waren er weer grote kansen voor VVV Venlo, maar redde Bakker een aantal keer knap. In de blessuretijd had Limbombe een grote kans op de 1-2, maar hij schoot rakelings over.

Tweede helft

In de tweede helft zette VVV meer druk en kwamen de Almeerders niet aan voetballen toe.  Met een driedubbele wissel verving Pastoor zijn complete voorhoede om zo het tij te keren. De wedstrijd kwam meer in balans, maar de Almeerders leken wat mat en zaten niet lekker in de wedstrijd.
De wedstrijd kreeg een nieuw hoofdstuk toen invaller Danny Post in de 70e minuut met gestrekt been inkwam en met rood van het veld moest.
Pastoor haalde Duivesteijn van het veld voor Esajas om verdedigend wat sterker te staan, terwijl VVV juist met twee wissel het accent naar de aanval verschoof.
Het lukte de Limburgers echter niet een vuist te maken, terwijl de Almeerders de 1-1 probeerden mee naar huis te nemen.