Zanger Ruben Anthony. (Foto: Denica Ruseva)
Zanger Ruben Anthony. (Foto: Denica Ruseva) Denica Ruseva

Zanger Ruben Anthony wordt gelukkig van de kleinste dingen

Uit

ALMERE – Na een roerige periode valt dit jaar alles op zijn plek voor de Almeerse zanger Ruben Anthony. Hij wordt binnenkort vader, vlak na de release van zijn nieuwe single Little things die vorige week uitkwam, en in september geeft hij na twee jaar uitstel eindelijk zijn concert in Corrosia, vlak na de release van zijn nieuwe album. “Bijzonder hoe alles samenvalt. Ik zie het als signalen die me vertellen dat ik goed bezig ben.”

Door Petra Onderwater

Ruben schreef het nummer Little Things in mei vorig jaar. “Het gaat erover dat ik in de relatie met mijn vriendin gelukkig wordt van de kleinste dingen. Als ze bijvoorbeeld gewoon een kopje koffie voor me zet in de ochtend. Als ik vermoeid uit mijn werk kom, staat ze klaar voor een omhelzing. ‘Met jou zou ik wel een kleintje willen krijgen’, zing ik ook.”

Tijdens clipopnames in Las Vegas vlak voor Kerstmis vertelde zijn vriendin dat ze zwanger was. “Een rekensommetje leerde al snel dat de single uit zou komen rond de tijd dat ook onze dochter wordt verwacht. Dat was niet gepland, maar moest blijkbaar zo zijn.” Elke dag zingt Ruben voor zijn dochter het liedje ‘Isn’t she lovely’ van Stevie Wonder. “Ik hoop dat het haar straks rustig maakt en dat ze mijn stem herkent.”

Concert en nieuw album

Het keer op keer uitstellen van zijn concert in Corrosia viel hem zwaar. “De druk wordt ook steeds hoger voor mijn gevoel, omdat mensen met een kaartje er al twee jaar op wachten. Het theater had dit jaar niet eerder plek voor mij dan 11 september. Dat komt uiteindelijk juist hartstikke goed uit, omdat op 9 september mijn nieuwe album Future Paradox uitkomt. Het concert wordt nu in feite de releaseparty.” 

Documentaire

Future Paradox moest aanvankelijk gaan over deze bizarre tijden en hoe we nu naar de toekomst moeten kijken. “Maar eigenlijk zijn het allemaal heel sexy nummers geworden, waardoor het totaal niets zwaars heeft.” Over het hele maakproces wordt ook een documentaire gemaakt. “De Almeerse fiilmmaker Alyosha Oostdijk heeft alle sessie vastgelegd, zowel de hoogte- als de dieptepunten. Ik ben met verschillende partijen in gesprek over het uitzenden van deze documentaire, die straks zal eindigen met het concert.”

Stagelife en De Voetnoot

Verder is Ruben druk met zijn stichting Stagelife, waarmee hij kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier in contact wil brengen met muziek maken. “Onder leiding van mijn band kunnen ze kennismaken met verschillende instrumenten en zelf geef ik zangles. Met subsidie hoop ik dat gratis of tegen een heel laag tarief aan te kunnen bieden.” Ook is hij voorzitter geworden van het bestuur van gebouw De Voetnoot, waar hij een studio huurt. “Ik voelde meteen dat deze plek veel mogelijkheden heeft en wil laten zien dat hier mooie dingen gebeuren.”


Uit de krant