De Almeerse kunstenaar Jan Coenen bij zijn werk. (Foto: Emily-Lara Kabos)
De Almeerse kunstenaar Jan Coenen bij zijn werk. (Foto: Emily-Lara Kabos)

Flevolandse kunstenaars exposeren in Museum Nagele

Uit

FLEVOLAND - Kunstenaars Flevoland (voorheen Kunstenaars Vereniging Flevoland) houdt momenteel een expositie met maar liefst 42 deelnemers in Museum Nagele. Wat hen verbindt, is hun vakmanschap en oog voor schoonheid. 

De kunstenaars brengen een veelheid aan media en technieken. “Na twee jaar corona konden de kunstenaars elkaar weer ontmoeten en hun talent laten zien. Met werk dat ontroert of vragen oproept”, aldus artistiek leider Hein Walter uit Almere. “De kunstwerken hangen en staan dicht op elkaar nu bezoekers geen afstand tot elkaar meer hoeven te houden. De werken steken elkaar aan met enthousiasme, ze infecteren elkaar met kleur en warmte, met vorm en gevoel. Echt een veelheid aan beelden, een weelde voor het oog.”

In Museum Nagele, een voormalige kerk, speelt licht een belangrijke rol. “Het hele dorp Nagele is overigens een bezoek waard”, vindt Walter. “Het is in de jaren vijftig ontworpen door architecten van De Acht en Opbouw, zoals Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck, en de tuinarchitecte Mien Ruys.”

De Najaarssalon met werken van Kunstenaars Flevoland is het afgelopen weekend feestelijk geopend en nog tot en met 20 november te bezoeken. Geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: https://museumnagele.nl/

Baharak Dehghan en Stieneke Overbeek bij hun werk. (Foto: Emily-Lara Kabos)
Wendela de Vries (midden) met haar werk. (Foto: Emily-Lara Kabos)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto