Bezoekers kunnen zomaar een hoelahoepende walvis tegenkomen. (Foto: Simon Wald-Lasowski & Hendrik Walther)
Bezoekers kunnen zomaar een hoelahoepende walvis tegenkomen. (Foto: Simon Wald-Lasowski & Hendrik Walther)

Lichtkunstfestival ALLUMINOUS rondom Weerwater

Uit

STAD CENTRUM - Van vrijdag 7 tot en met zondag 16 oktober vindt in Almere het lichtkunstfestival ALLUMINOUS plaats. Elke dag na zonsondergang kunnen bezoekers een wandeling rondom het Weerwater maken langs theatrale lichtkunstwerken. 

Voor vier nieuwe kunstwerken werden kunstenaars gekoppeld aan lokale theatermakers. Zij bundelden hun creativiteit en lieten hun disciplines samensmelten in bijzondere lichtinstallaties. Kunstenaars Meeus van Dis, Heleen Blanken en Simon Wald-Lasowski werkten samen met Neal Groot van theatergroep Suburbia, Marieke Nooren van Gouden Haas en Hendrik Walther van Ulrike Quade Company. Kostuumontwerper Daphne Karstens maakte namens BonteHond een speciaal educatief kunstwerk. 

Light Art Collection

Er staan ook vier kunstwerken van Light Art Collection. Ze zijn van de Deense kunstenaar Mads Vegas, de Britse Gali May Lucas en kunstenaars Clay Dorse Odom en Nicole Banowetz uit de Verenigde Staten. Drie van deze werken waren eerder te zien op het Amsterdam Light Festival. Het werk van Mads Vegas beleeft in Almere zijn Nederlandse première.

Licht- en videobeelden

Tijdens de beide weekenden is er ook een route met bewegende licht- en videobeelden door Almere Centrum. Deze start op het Stationsplein met een magische plantenwereld die zich achter een glazen gevel lijkt af te spelen. Op het Stadhuisplein is de ‘Green Dragon’ te zien. Op de Diagonaal lopen bezoekers onder een douche van dwarrelende bloemen: de Flower Shower. Op de Esplanade kan in een speciale photo-booth een foto of video worden gemaakt, die vervolgens live en levensgroot  wordt geprojecteerd op de gevel van Kunstlinie.

Meer informatie: www.almerecentrum.nl/alluminous

Uit de krant