Tijdens de Preview Night in de grote zaal werd woensdagavond vooruitgeblikt op het programma voor 2023-2024. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Tijdens de Preview Night in de grote zaal werd woensdagavond vooruitgeblikt op het programma voor 2023-2024. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Voorverkoop nieuwe theaterseizoen Kunstlinie gestart

Uit

STAD CENTRUM – De voorverkoop voor het nieuwe theaterseizoen van Kunstlinie is gestart. Woensdagavond werd alvast een voorproefje gegeven tijdens de Preview Night, gepresenteerd door cabaretier Peter Heerschop. In de grote zaal werd met optredens, interviews en fimpjes vooruitgeblikt op het programma van 2023-2024.

Directeur Adriana Strating gaf aan dat er weer een breed programma is samengesteld, met dit keer extra aandacht voor dans in de breedste zin van het woord. Maar ook cabaret, musicals, toneel, theaterconcerten en kindervoorstellingen komen aan bod. 

Slavernijverleden

“Verder is in onze programmering aandacht voor het thema slavernijverleden”, aldus Strating. “We beginnen op 4 juni met een Keti Koti Tafel. Een nieuwe traditie, waarbij persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens in relatie tot het thema worden gedeeld.” Er wordt ook een gezamenlijke maaltijd gegeten, er worden rituelen uitgevoerd en het koor Fri Yeye brengt treur- en bevrijdingsliederen ten gehore. Daarnaast staan er in het nieuwe theaterseizoen verschillende voorstellingen rondom dit thema op het programma en volgt er ook een expositie in de kunsthal, vertelde Strating. 

Montage en try-out De Hospita

Paul Groot zong tijdens de Preview Night twee nummers uit De Hospita. Deze nieuwe musicalkomedie is speciaal geschreven voor de jubilerende Simone Kleinsma, die 65 wordt. De productie wordt gemonteerd in het Almeerse theater en gaat hier ook in try-out op 11 en 12 november. Kleinsma kruipt in de huid van de flamboyante Madeleine Coutard. Wanneer de oud-revuester en haar voormalig kostuumontwerper (Paul Groot) hun Amsterdamse grachtenpand niet meer kunnen betalen, nemen ze drie studenten in huis. Behalve met lawaai en discussies krijgt Madeleine ineens te maken met gendernormen, klimaatproblemen en havermelk.

Cabaret

Cabaret heeft zoals altijd ook een prominente plek in het theaterprogramma, met gevestigde namen als Najib Amhali, Bert Visscher, Roué Verveer, Jandino, Lenette van Dongen, Henry van Loon en nog vele anderen. Maar ook nieuw talent, waaronder het duo nOOb dat op de cover van het nieuwe theaterboekje staat. 

Tijdens de Preview Night gaven Maartje en Kine woensdag vast een voorproefje van hun muzikale comedyshow, zichzelf begeleidend op piano, viool en accordeon. In februari spelen ze hun voorstelling Sneeuwbeesten, met medewerking van een lokaal koor. Verder werd het publiek getrakteerd op een optreden van De Gestampte meisjes (muzikaal spokenword cabaret), Fred Delfgaau (poppenspelvoorstelling ‘Broos’ over de zorg),werd de nieuwe Jon van Eerd-productie Bankoverval gepresenteerd en vertelde Jos van Hulst van de Almeerse theatergroep Suburbia over hun lokale voorstellingen in het nieuwe theaterseizoen.

Ga voor het theaterprogramma en tickets naar de vernieuwde website kunstlinie.nl

Laura Bakker en Isabelle Kafando van n00b staan op de cover van het nieuwe theaterboekje van Kunstlinie. (Foto: Mark Engelen)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto